Ferzan Özpetek'in yeni filmi 'Magnifica Presenza' İtalyan sinema elestirmenleri tarafından övgüye boğulurken Roma ve Milano'da yapılan basın toplantılarında büyük bir kalabalık göze çarptı.

Uzun yıllardır Roma'da yaşayan yönetmenin Türkçeye 'Şahane Misafir' ismıyle çevrilen dokuzuncu filmi İtalyan basınından son derece olumlu eleştiriler alırken fılmde Yusuf Antep isimli bir Türk'ü canlandıran ve mükemmel bır İtalyanca ile konuşan Cem Yılmaz da İtalyan oyuncular tarafından dahi bir kabiliyet olarak tanımlandı.

Gerilim filmi gibi başlayıp komediye dönüşen ve farklı zamanlarda içiçe geçen farklı hayatlar anlatan hikaye hayatını pasta hamuru yaparak kazanan genç bir fırıncının peşinden koştuğu hayaller ile başlayıp bambaşka bir seyir alıyor.

Oyunculuk yapmak hayali ile Sicilya'dan Roma'ya göç eden 28 yaşındaki Pietro'nun hayatı taşındığı evin tiyatro oyuncusu hayaletler tarafından işgal edildiğini anladığı an hem kendisi hem de çevresindekiler için yeni bir serüven başlıyor.

Filmin Milano'da gerçekleşen tanıtım toplantısı sonrasında ntvmsnbc'ye konuşan Özpetek, Cem Yılmaz'ın sette İtalyanca bilmemesine rağmen İtalyan aktörlerle büyük bir uyum içinde çalıştığını, içindeki dehayı bu fırsatla bir kez daha gösterdiğinin altını çizdi.

'MÜKEMMEL BİR ÇİFT'
Özpetek yakın arkadaşı olan Cem Yılmaz'ın Ahu Yağtu ile evlenmesine de çok sevindiğini söyleyerek 'onlar mükemmel bir çift' yorumunu yaptı.

Ahu Yağtu'yu İtalya'daki çekimler sırasında sette Cem Yılmaz'ı ziyarete geldiği zaman tanıdığını ve ikiliyi hemen birbirlerine çok yakıştırdığını söyleyen Özpetek 'Benim için ilk intiba, sezgilerim önemli, 'İçimden işte tam Cem'e göre dengeli, olgun, mükemmel bir kadın dedim' diye konuştu.

 

'Cem Yılmaz'ın mutlu olması benim için çok önemli çünkü o hayatımdaki en önemli insanlardan biri' diyen Özpetek, Yılmaz'a bir aktör olarak büyük hayranlık duyduğunu belirterek Yılmaz'ın değişik yetenekleri olan gerçek bir sanatçı olduğunu ve fılm çekimlerinde lisan açısından en zor sahnelerde bile herkesle büyük bir uyum içerisinde çalıştığını soyledi.

'Cem Yılmaz Türkiye'de kitleleri peşinden koşturan bir süper star olmasına rağmen benim bu filmimde sağolsun oynamayı kabul etti' diye konuşan Özpetek'in söylediklerine diğer oyuncular da katılırken filmin başrol oyuncusu Elio Germano 'Cem Yılmaz hepimizi kendisine aşık etti, inanılmaz bir iletişim kapasitesi var' diye konuştu.

Ferzan Özpetek'in her filminde olduğu gibi Sezen Aksu'nun nağmelerı ile başlayan 'Magnifica Presenza' yine Aksu'nun sesinden bir şarkı ile son buluyor. Filmde Aksu'nun 'Tenna', 'Sude', 'Unuttun mu Beni' ve 'Gitmem Daha' isimli dort eseri yer alıyor.

Magnifica Presenza İtalya'da 400 kopya ile 15 Mart tarihinde, Türkiye'de ise 6 Nisan'da vizyona girecek.