Mahkeme heyeti baba Nida Garipoğlu’nun beraatına hükmederken, Anne Garipoğlu ve amca Hayyam Garipoğlu'nun aralarında bulunduğu diğer 5 sanığın da 3’er yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. 
 
Kararın açıklanmasından sonra Münevver Karabulut'un anne ve babası mahkeme salonunda gözyaşı döktü...
 
 
Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın
 
Yorum Yaz (17) 
0
 
inShare
 
Diğer
 
Musa Kesler
 
Münevver Karabulut’un 3 Mart 2009’da öldürülmesinden itibaren 2 yıl 8 ay süren soruşturma ve dava süreci sonunda bugün nihai karar verildi. Garipoğlu, tasarlayarak canavarca hislerle adam öldürmek suçundan 24 yıl hapse mahkum edildi.
 
Mahkeme heyeti baba Nida Garipoğlu’nun beraatına hükmederken, diğer 5 sanığın da 3’er yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
 
Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Cem Garipoğlu’nun babası Nida Garipoğlu’nun, "nitelikli adam öldürmek suçuna iştirak etmek"ten beraatına hükmetti.
 
Mahkeme, Cem Garipoğlu’nun amcası Hayyam Garipoğlu ile Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habib Kurt’u, "suçluyu kayırmak", anne Tülay Makbule Garipoğlu’nu da "suç delillerini gizlemek ve yok etmek" suçlarından 3’er yıl hapis cezasına çarptırdı.
 
Davada karar öncesinde son sözleri sorulan Cem Garipoğlu şunları söyledi:
 
 
"Çok üzgünüm hem kendi ailem hem Münevver'in ailesinden özür diliyorum çok pişmanım cezama razıyım."
Davanın 14 Ekim tarihli son duruşmasında savcı mütalaasını açıklamış Cem Garipoğlu'nun "Tasarlayarak, canavarca hisle adam öldürmek" suçundan 18 ile 24 yıl arasında ağır hapis cezasıyla cezalandırılmasını istemişti. Garipoğlu suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğu için TCK'da bu tür suçlar için öngörülen "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası verilemiyor.
 
İyi hal indirimi yok
 
Cem Garipoğlu, 3 Mart 2009'da işlediği cinayetin ardından 197 gün boyunca firari olarak saklandı. 17 Eylül 2009'da teslim olan Garipoğlu 18 Eylül 2009'da tutuklandı. Garipoğlu, savcının talep ettiği üst sınırdan, 24 yıl ceza aldı. Bu durumda Ceza İnfaz Kanunu gereği bu cezanın üçte ikisini yani 16 yılı cezaevinde geçirecek. Ayrıca, Garipoğlu'nun gözaltına alındığı günden, cezanın Yargıtay'da onandığı güne kadar tutuklu kaldığı süre de cezadan düşülecek. Böylece Garipoğlu 14 yıl daha cezaevinde kalacak.
Karabulut ailesi ise Cem Garipoğlu'nun 197 gün boyunca firari olduğunu, polisten ve adaletten kaçtığını belirterek bu nedenle iyi hal indirimi uygulanamayacağını savunuyor