Ercan Saatçi, program konuklarından Cem Davran'ın performansıyla şaşırttığını söyledi.
Ercan Saatçi'nin Kral TV'de ramazan ayı boyunca ekrana gelen "Mucize Nağmeler" programı, 26 Ekim'den itibaren her cuma haftada bir yayınlanacak. Saatçi, program konuklarından Cem Davran'ın performansıyla şaşırttığını söyledi.

Mucize Nağmeler, TV programı olarak yaptığınız ilk iş. Nasıl tanımlıyorsunuz programınızı?

- "Mucize Nağmeler" projesi, bir albüm olarak doğdu. Böyle bir konsept çok ilgi çekti. O albümün sekiz sanatçısına aynı anda video çektim. O videolarda kullandığım ambiyans ve dekor şu an TV programında da kullandığım dekorun aynısı. "Mucize Nağmeler"le insanlara o çok özlemini duydukları şarkıları büyük bir zarafet içerisinde sunuyoruz. Böyle yapınca da başarı beraberinde geliyor.

Nağmenin yanında neden mucize var?


- Aslında hayata dair birçok şey nağmede gizlidir. Geçmişte yapılan şarkılar ve güfteler gerçekten bugün mucize gibi duruyorlar. İçlerinde birçok hayat ve tarih gizli. En önemlisi gerçek sanat orada duruyor. Koskoca bir edebiyat ve musiki tarihi yatıyor o şarkılarda. Bu nedenle programın ismini "Mucize Nağmeler" koyduk.

Programın tanıtımında "Makamlar, hayatın tam karşılığıdır" diyorsunuz. Bu sözünüzü biraz açar mısınız?

- Geçmişte makamlar tedavi amaçlı da kullanılmış. Her makamın başka bir hastalığa deva olacak etkisi varmış. O şarkılar, iki günde yazılıp, iki saatte tüketilen aşklara değil, büyük yaşanmışlıklarla ortaya çıkmış. O üstat bestekár ve güftekárlar, siyah-beyaz filmlerin, senin, benim, bu coğrafyadaki birçok insanın dili olmuştur. Söyleyemediklerimizi söyleyen, hislerimize tercüman olan şarkılardır onlar.

Ercan Saatçi"yi eni iyi ifade eden makam hangisidir?

- Galiba hüzzam ve hicaz...

Programınız ramazan boyunca her gün ekrana geldi. Şimdi haftada bir yayınlanacak değil mi?

- Evet... İzleyicilerden ve kamuoyundan çok iyi eleştiriler aldık. Kanal da haftada bir yayınlamak üzere anlaşmayı uzatmak istedi ve kabul ettim. Artık 26 Ekim"den itibaren her cuma 20.30"da Kral TV"deyiz...

Birçok ünlü konuk katıldı programınıza. Performansıyla sizi şaşırtan kim oldu?

- Şimdiye dek en çok şaşırdığım, Cem Davran ve Haluk Bilginer"di. Fakat söylemeliyim ki, hangi sanat dalından olursa olsun davet ettiğimiz tüm sanatçılarımız, en samimi halleriyle yorumladılar şarkıları...

"Mucize Nağmeler"e katılan konukların seslendirdiği şarkılar ileride bir albüm haline gelebilir mi?

- Evet, "Mucize Nağmeler-2" yolda. Bir ay içerisinde piyasada olacak. Ayrıca bir DVD çalışmamız da olacak.

Bir yanda "Mucize Nağmeler", diğer yanda da popüler kirlilik. Nereden, nereye... Sektörü bu hale hangi etkenler getirdi, suçlular kimler?

- O ya da bu diyemeyiz. Sektörün bu hale gelmesindeki en önemli kusur bizlerde bence. Daha sonra da hükümetlerde diye düşünüyorum...