Devlet Bakanı Faruk Çelik, ''Bizim iktidarımız döneminde yatırımcılar, daha güvenli bir ortamda yatırımlarını gerçekleştirebiliyor'' dedi.

Çelik, merkez Yıldırım ilçesinde yaptırılacak Özel Doruk Hastanesinin temel atma töreninde, hükümetin sağlık sektörüne büyük önem verdiğini söyledi. Geçmişte hastaneye ulaşımın zor olduğunu, AK Parti döneminde bu sorunun çözüldüğünü ifade eden Çelik, 17,6 milyar lira olan sağlık yatırımlarının günümüzde 2,5 kat artışla 46,9 milyar liraya ulaştığını söyledi.

El açan, muhtaç ülke konumundan çıkan Türkiye'nin, Ortadoğu, Balkanlar ve hatta tüm dünyada söz sahibi olan bir ülke konumuna geldiğini bildiren Çelik, iktidarı devralmadan önce Türkiye'de geleceğe endişeyle bakan vatandaşların artık güven ve huzur içinde olduğunu belirtti.

Çelik, şöyle devam etti:

''Doruk Sağlık Grubu'nun bu yatırımını yapabilmesi için geleceği görebilmesi gerekirdi. Bizim iktidarımız döneminde yatırımcılar, daha güvenli bir ortamda yatırımlarını gerçekleştirebiliyor. İnsanlar 3 yılını, 30 yılını görebiliyor. Çünkü Türkiye'de artık istikrar var. Kulağı tersten göstermeye gerek yok. 100 cente muhtaç bırakılan Türkiye, artık dünyanın hiçbir yerinde böyle anılmıyor.''

Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Dr. Mustafa Esgin ise temeli atılan hastanenin, bulunduğu ilçenin ilk tam teşekküllü özel hastanesi olacağını dile getirerek, tesisin açılışını ''11.11.2011''de saat 11.11'de yapmayı planladıklarını söyledi.

Toplam 90 yataklı hastanenin 7 bin metrekarelik kapalı alanda inşa edileceğini dile getiren Esgin, ''Doruk Hastanesi, modern tıbbın gerektirdiği tüm teşhis ve tedavilerin yapılacağı multidisipliner anlayışla hizmet verecek, hepimiz için yüzakı bir hastane olacaktır'' diye konuştu.

A.A.