İstanbul Barok Topluluğu'nun Yunus Emre Enstitüsü ve Gent Üniversitesi Türkiye Araştırmalar Merkezi işbirliğinde Brüksel Güzel Sanatlar Sarayı'nda (BOZAR) verdiği konsere Belçikalı ve Türk sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.

Konserin repertuvarı, iyi bir müzik kulağına sahip olduğu bilinen Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde aktarılan bilgiler ışığında, İstanbul Barok Topluluğu'nun kurucusu klavsen Leyla Pınar tarafından hazırlandı. Hayatının üçte ikisini yollarda geçiren Evliya Çelebi'nin müzisyen yönünü hatırlatmak ve sanatseverleri o dönemin müziği ile tanıştırmak amacıyla düzenlenen konserde, Osmanlı barok müziğinden örnekler, Avrupalıların Osmanlılar için bestelediği eserler ve Evliya Çelebi'nin beğendiği barok parçalara yer verildi.

İstanbul Barok Topluluğu'ndan Leyla Pınar, Kaan Buldular, Nermin Kaygusuz, Alper Maral ve Tolga Ünaldı'nın sahne aldığı konserde org, klavsen, kemençe, ney, flüt, barok Osmanlı borusu, barok vurmalı çalgılar ve zillere yer verildi.

Babası saray kuyumcusu olan ve küçük yaşlarda müzik eğitimi alan Evliya Çelebi, 1665 yılında ziyaret ettiği Viyana'da bir kilisede duyduğu org sesinden ve castratilerin şarkı söylemesinden etkilenmiş ve Seyahatname'de bunu ayrıntılı yazmıştı.