Alınmayan hizmetin bedelini icra şoku ile ödeyen tüketici gsm operatörlerine tepkili.

Bulundukları bölgede cep telefonları çekmeyen tüketiciler şimdilerde icra şoku yaşıyor. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gelen şikayetlere göre gsm operatörlerinin kapsama problemleri nedeni ile sorun yaşayan tüketiciler kullanmadıkları hatları bir kenara attılar ve asıl sorun da böyle ortaya çıktı. Kullanmadıkları hizmetin faturasını ödemeyen tüketiciler kapılarına gelen icra takibi ile bedeli kat kat ödediler.

 KULLANILMAYAN HİZMETE İCRA TAKİBİ

“Tunceli Perteğ'in bir köyünde 6 ay kaldım orda telefon çekemediği için hizmet alamadım. Bu yüzden hattımın faturasının durdurulmasını istedim onlarda bana iletişim merkezine gitmemi söylediler. Bende 2 ay dan önce şehre gidemeyeceğimi söyledim onlarda 2012 yılına kadar hizmet veremeyeceklerini söylediler. Elazığ’a gittim hattımın kapattırdım. 1.5 yıl sonra icra edildiğimi öğrendim hem kapatırken bir şey söylemediler hem de tebligat elime geçmedi”

 KAPATILAN HATTA FATURA AĞIR OLDU

“Gsm hattımı çekmediği için iade ettim. Geçmiş döneme ait faturam olmadığı söylenip hattımı kapattım. Ancak 6 ay sonra bir gün hiçbir şeyden haberim yokken avukat tarafından arandım ve 90 TL’lik fatura borcum olduğu ve masraf faiz avukat işlemleri dahil 371 TL borç nedeniyle icra takibi başlandığı söylendi. Ancak evime fatura gelmediğini kapatırken borcum olmadığı söylendi dememe rağmen 371 TL yi yatırmam gerektiği söylendi.

Neymiş efendim evime gelmese bile faturayı takip etmek zorundaymışım. Kapatılan hatta fatura geldiğini ilk defa duydum. Haberim yokken kimse aramadan icra takibiyle karşılaştım. Kapatılan hatta kullanamadığım için 371 TL ödettiler bana.”