Başbakanlık resmi sitesinde yayınlanan ve Anadolu Ajansı'nın haber yaptığı konuşma daha sonra, değiştirildiği gerekçesiyle yayından çekildi. Başbakan, yayından çekilen konuşmasında kara harekatının kararlılıkla devam ettiğini bildiriyordu. Ancak, kara harekatı sona erince Başbakan, eski konuşmasını çekip yenisini yayına vermek için hazırlandı.

BAŞBAKAN NELER DEMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri"nin terör örgütüne yönelik hava harekatlarının tamamlayıcısı olarak gelişen kara harekatının, askeri ihtiyaçtan kaynaklandığını belirterek, "Terör örgütünün ülkemize yönelik saldırılarında kullandığı kamplar, barınaklar, sığınaklar, silah-mühimmat depoları, alt yapı imkanları ve mensupları hedef alınmıştır. Genelkurmay Başkanlığımızın değerlendirmelerine göre bugüne kadarki safhada önemli başarılar sağlanmış, hedefler büyük ölçüde temizlenmiştir, harekat, kararlılıkla devam etmektedir" dedi.

Başbakan Erdoğan, televizyonlarda yayınlanan "Ulusa Sesleniş" konuşmasında, Hükümetin verdiği yetki çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri"nin Irak"ın kuzeyindeki terör örgütü hedeflerine yönelik hava destekli kara harekatını başarıyla icra ettiğini ifade etti.

HABERİ YOK MUYDU?

Başbakan'ın bu konuşmayı hazırlayıp yayına verilmesi için resmi siteye koydurması ve Anadolu Ajansı'nın haberi yayınlaması, "Başbakan'ın harekatın bitmesinden haberi yokmuy du" sorusunu gündeme getirdi.

Anadolu Ajansı saat 13.14'ta geçtiği Başbakan'ın Ulusa Sesleniş konuşması için saat 15.06'da aşağıdaki notu geçerek baberini iptal etti.