Şube ya da online kanallardan başvurduğunuz onaylanan kredinizi iptal etmenin birkaç yolu var. Krediniz onaylandıysa ve sözleşme imzaladıysanız ve bu onaylanmış kredinizi iptal etmek istiyorsanız bankayla iletişime geçerek hiçbir masraf ödemen kredinizi iptal edebilirsiniz.

CAYMA HAKKI

Onaylanmış krediniz için banka ile sözleşme imzaladıysanız cayma hakkından faydalanabilirsiniz. Cayma hakkı, imzalanmış ve işleme konmuş kredi taleplerinin iptali için tüketiciye tanınan bir hak. Bu haktan yararlanabilmek için imzayı attıktan sonra 14 günlük bir süreniz var. Bu 14 günlük süre içinde cayma hakkınızı kullanarak kredinizin iptalini gerçekleştirebilirsiniz. Cayma hakkınızı kullanmak için herhangi bir masraf ödemezsiniz. Cayma hakkınızı kullandığınızda 30 gün içinde aldığınız anapara ve o güne kadar işleyen faizi bankaya ödemeniz gerekir.

Cayma hakkı süreniz geçmesine rağmen yine de kredinizi iptal etmek istiyorsanız kredi borcunuzun kalan tüm tutarını ödeyerek kredinizi kapatabilirsiniz ancak böyle bir durumda erken kapama cezası ödeyeceğinizi unutmayın.