İngiltere"de yapılan yeni bir araştırma, kişiyi, fiziksel özelliklerinin değil, karşısındakinin doğrudan gözünün içine bakmasının ve gülümsemesinin çekici kıldığını ortaya koydu.

Her şeyin gözlerde olduğunu belirten araştırmacılar, bir kişinin gözlerinin içine bakmanın kişiyi daha da çekiciği kıldığını belirtiyor.

Aberdeen Üniversitesi Yüz Araştırmaları Laboratuvarı tarafından yapılan araştırma, çekiciliği, simetrik yüzlerin, kadınlarda büyük kalçaların ve erkeklerde güçlü çene hatlarının tercih edilmesi gibi fiziksel özelliklere bağlayan önceki çalışmalara meydan okuyor.

"Royal Society of Proceedings" dergisinde yayımlanan araştırmayı yapanlardan doktor Claire Conway, "Göz içine bakmak ve gülümsemek sizi daha çekici yapıyor" diye konuştu.

Conway ve meslektaşları, araştırmalarında çekicilikte göz etkisini, yüz ifadelerini ve cinsiyeti analiz etti. Araştırmaya katılanların, mutlu yüzlerden, gözlerinin içine doğrudan bakanlardan ve karşı cinsten daha çok etkilendiği tespit edildi.

Çekici yüz özelliklerine örnek verilmesi istendiğinde birçok kişinin, sağlıklı görünen cilt ve güçlü bir çene hattı gibi fiziksel özellikleri aklına getirdiğini belirten araştırmacılar, bu noktada, gözün içine bakmanın da çekicilik için önemli olduğunu göstermek istediklerini ifade etti.

Doğrudan göze bakanların, kaçamak bakış atanlardan daha çekici olduğunu belirten araştırmacılar, bunun, çekiciliğin yalnızca fiziksel güzellik olmadığını gösterdiğini bildirdi.