AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy, seçim sonucunu, “İzmir'de, daha iyi sonuç alacağımızı ümit ediyordum, hayal kırıklığı var” dedi.

İzmir'de açılan her sandık, AKP İzmir İl Başkanlığı'nda hüsran yarattı. Saatler 22.30'u gösterdiğinde İzmir milletvekillerinin hepsi seçim sonuçlarını takip ettikleri İl Başkanlığı'ndan ayrıldı. AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy eşi Nilgün Aksoy ile birlikte saat 23.30'da il binasından ayrılmadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aksoy, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı açısından CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun seçilmiş olduğu anlaşılıyor. Kendisini tebrik ediyorum. İzmir'e hayırlı hizmetler vermesi için dua da ediyorum. İzmir milletvekili olarak da İzmir'in gelişmesinde, kalkınmasında daha iyi yerlere gitmesinde emeğim olursa memnuniyetle yerine getiririm. Sonuç tüm siyasi partiler için hayırlı olsun. Bunun siyasi değerlendirmeleri mutlaka yapılacaktır” dedi.

Aksoy, seçim sonucunun nedenlerini kendi içlerinde sorgulayacaklarını belirterek, “Biz siyasiler kendi içimizde sorgulama yaparız. Duygular yerine oturduktan sonra sebeb sonuç tartışılır” dedi. Aksoy, İzmir'de daha iyi sonuç alacaklarını ümit ettiklerini,sonucun hayal kırıklığı yarattığını vurgulayarak, “Demokrasiye inanan insanların halkın doğru karar verdiğine inanması ve itiraz etmemesi lazım. Halkın kararına hiçbir şey denemez. Kimse bizim düşündüğümüz gibi düşünmek, bizim hareket ettiğimiz gibi hareket etmek zorunda değil. Özgür bir ülke burası” dedi.

Aksoy, AKP'ye kaşı önyargıların İzmir'de seçmen tercihindeki etkisini soran basın mensuplarına, “İzmirli'yi kararında neyin yönlendirdiğini ben bilemem. Kategorik bir sınıflandırma yapmam istemem” yanıtını verdi.

Aksoy, açıklamanın ardından eşi Nilgün Aksoy ile birlikte parti binasından ayrılırken basın mensuplarına veda pozu verdi.

HÜRRİYET