Adapazarı ilçesinde, aralarında adam kaçırma, zorla senet imzalatma ve yağma gibi suçların bulunduğu çok sayıda olaya karıştıkları iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Çok sayıda suça karıştıkları iddia edilen şahıslar polis tarafından yakalanırken, çete lideri H.Ü.'nün firar ettiği ve arandığı kaydedildi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliğinin Jandarma ile ortaklaşa düzenlediği operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Beş kişinin yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, adam kaçırma, resmi evrakta sahtecilik, zorla senet imzalatma, ruhsatsız silah bulundurmanın da aralarında bulunduğu çok sayıda olaya karıştıkları iddia edildi.

Jandarma ve polis ekiplerinin eş zamanlı yaptıkları operasyon sonucunda çete üyesi oldukları iddia edilen C.C., V.Y.,Y.Ü, A.T. ve F.Ö. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslarla birlikte 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 çalıntı 1 adet sahte çek ile çok sayıda mermi ele geçirildi. Çete lideri olduğu iddia edilen H.Ü.'nün ise firar ettiği ve yakalanması için çalışma başlatıldığı kaydedildi. Çetenin son olarak geçen hafta iki kişiyi kaçırarak zorla senet imzalattıkları öğrenildi.

Emniyette alınan sorgularının ardından sağlık muayenesinden geçirilen şahıslar adliyeye sevk edildi.