Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçında,

Kalede Volkan, defansta Hamit, Emre Güngör, Servet, Hakan Balta, ortasahada Arda, Tuncay, Mehmet Topal, Aurelio, forvette ise Semih ve Nihat ilk 11'iyle mücadele edeceklerini söyledi.

İYİ BAŞLAMAK ÖNEMLİ

Terim, Çek Cumhuriyeti maçının final havasında geçeceğini belirterek, ''Umarım, maçın başında yapmak istediklerimizi sonuna kadar götürürüz ve sonuç lehimize olur'' dedi.

Fatih Terim, Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde, mücadele ettiği A Grubu'ndaki son maçında yarın TSİ 21.45'de Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak olan A Milli Takımın, şampiyona öncesi bu kadar deneyimli olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

''Ama başarıya aç bir takımdı. Eleme grubu maçlarında, İsviçre maçında elimizden geleni yaptık. Çek Cumhuriyeti maçında da final maçı havasında oynayarak elimizden gelen başarıyı ortaya koyacağız. Her ne kadar kendimizi işimize versek de özellikle maksatlı yorumlar yapan, huzurumuzu kaçırmak için bu yayınlara hala devam edenleri biliyoruz. Yabancı basının bu tür haberlerini anlıyorum da bizim basına anlam veremiyorum. Şuraya bakar mısınız. Çok önemli bir maçın arifesinde neleri konuşuyoruz. Şimdilik daha fazla bu konuyu konuşmak istemiyorum. Ama İstanbul'a dönünce bu arkadaşlarla hesaplaşacağız.''

İSTATİSTİKLER 'ÇEK' DİYOR

Terim, istatistiklere bakınca Çek Cumhuriyeti'nin, Türkiye'ye karşı bariz bir üstünlü olduğunu hatırlatarak, ''İstatistiklere bakınca Çekler çok daha başarılı olmuş. Ama biz de bir çok seriyi bozduk. En son İstanbul'daki maçta 2-0'dan 2-2'ye getirdik. Demek ki bizim kazanma zamanımız gelmiş. Çekler, özellikle penaltılarda 20'de 20 atmışlar. Ama her seri bir yerde bozulur. Demek ki bu serinin bozulma zamanı gelmiştir bizim için'' diye konuştu.

Maçın penaltılara kalmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Umuyorum 90 dakika içinde işi bitiririz. Bunun için de muhakkak ki oyun dahilinde hamlelerimiz olacak. Zaten ben oyuncularımı penaltıya çalıştırmadım, bugün de çalıştırmayacağım. Maçı kazanmak için oyun içinde hangi hamleyi yapmamız gerekiyorsa risk alarak onu da yapacağız.''

Sakat futbolcuların durumuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Fatih Terim, ''Emre Belözoğlu ve Tümer kesin oynamayacak. Servet ise düz koşu yapacak. Maça kadar daha 24 saatimiz var. Öyle ümit ediyorum ki yarın oynayabilecek'' dedi.

Terim, bir çok takımın yıldız futbolcularının ciddi anlamda sakatlandığını ve maçları tamamladıklarını ifade ederek, ''Bizim Carnavalo, Frei gibi takımdan çıkacak kadar sakat futbolcumuz olmadı. Bu da sağlık ekibimizin ne kadar iyi çalıştığını gösteriyor'' diye konuştu.

Havanın yağmurlu olmasının her 2 takım açısından da aynı şartları taşıdığına dikkati çeken Terim, ''Havanın yağmurlu olması sadece bizi değil, her 2 takımı da aynı ölçüde etkiliyor. Ama umarım İsviçre maçındaki tufanı yaşamayız. Onun dışındaki her şarta uyacaktır takımımız'' dedi.