Futbol Federasyonu, milli hüsran yaşatan Guus Hiddink ile play-off bileti alınıp Avrupa Şampiyonası’na gidilse bile yolları ayırmayı düşünüyor

İŞTE HIDDİNK

1)Ay-Yıldız’a katkı verebilecek formda isimlere sürekli sırt çevirdi. Özellikle geçen sezon ‘ağızlarıyla kuş tutmak’ dışında her şeyi yapan Mehmet Topuz, İbrahim Toraman, Semih Şentürk, Milli Takım’da ‘istenmeyen adam’ ilan edildi. Valencia’nın gözbebeği olan Mehmet Topal, bir tek Hiddink’e kendini beğendiremedi!

2)Yeni bir ekol ve yeni bir Milli Takım oluşturması için göreve geldi. Ancak elemeler boyunca form grafikleri istenen düzeyde olmayan Servet Çetin, Hakan
Balta, Sabri Sarıoğlu gibi isimlere hiçbir alternatif üretemedi.

3)Beyanatlarıyla takıma özgüven aşılaması gerekirken, bu duyguyu adeta yok etti. Almanya maçları öncesinde bir tek “Biz kim, onlar kim” demediği kaldı, farklı yenilgiler sonrası “Normal sonuç” açıklamalarıyla hem oyuncuların hem de ülkenin gururuyla oynadı.

4)Ayağa pas yapan, rakip yarı alanda oynamayı seven Milli Takım’ı korkak bir ekip haline getirdi. Belçika ve Avusturya gibi rakipler karşısında bile ‘Çanakkale geçilmez’ mantığını benimseyen Hiddink, alınan beraberlikleri de büyük başarı olarak lanse etmekten çekinmedi.

5)Hiçbir zaman tam olarak kendini Türkiye’ye vermedi. Milli maçlara 4-5 gün kala İstanbul’a gelen Hollandalı hoca, sezon içinde lig karşılaşmalarını izlemek yerine Amsterdam’da keyif yapmayı tercih etti.

BİLETİ KESİLİYOR

Futbol Federasyonu, büyük umutlarla A Milli Takımı’nın başına getirdiği Guus Hiddink ile yol ayrımına geldi.

Almanya maçında ortaya konulan futboldan ve Hollandalı hocanın İstanbul’dan çok Amsterdam’da zaman geçirmesinden rahatsız olan Mehmet Ali Aydınlar yönetiminin, Avrupa Şampiyonası finallerine gidilse dahi kendisine yol vereceği iddia edildi. Almanya önünde sergilenen kötü futbol ve yenilen 3 golün faturası Hiddink’e kesilirken, Ay-Yıldızlılar’ın play-off’a kalamaması halinde tecrübeli hocayla derhal vedalaşılacağı öğrenildi.

Mahmut Özgener başkanlığındaki geçtiğimiz dönemde iş başına getirilen Hiddink’le, 2 yılı opsiyonlu olmak üzere 4 yıllık sözleşme yapılmıştı. TFF yönetimi, baraj müsabakalarına gidilmezse Hiddink ile masaya oturup tazminat ödemeden uzlaşmaya çalışacak. Federasyonun Azerbaycan maçı sonrası oluşacak tabloya göre play-off maçlarına kalıp buradan final biletini almamız halinde dahi Hiddink‘i göndermeyi düşündüğü kaydedildi. Bu durumda 2 yıllık opsiyon maddesi tamamen devre dışı kalmış olacak.

5 MİLYON EURO ALIYOR

Hiddink’in de yeni federasyonla uyumlu bir şekilde çalışamamaktan şikayetçi olduğu bildirildi. Hollandalı hocanın, federasyondan ayrılık konusunda bir talep gelmesi halinde haziran ayı da dahil ücretini alarak ayrılmayı düşündüğü ifade edildi. Hiddink rakam açıklanmasa da yaklaşık 5 milyon Euro civarında bir ücret alıyor.

SAĞLAM VE AVCI!

Federasyon yönetimin şimdiden Milli Takım’a alternatif olarak düşünülen isimleri masaya yatırdığı öğrenildi. Bursaspor’da tarihi bir başarı gösterip şampiyonluk sevinci yaşayan Ertuğrul Sağlam’ın isminin öne çıktığı, İstanbul BŞB’de büyük bir istikrar sağlayan Abdullah Avcı’nın da gündemde tutulduğu bildirildi. İki teknik adam da daha önce Ay-Yıldızlı ekibi çalıştırmanın kendileri için büyük bir onur olacağını söylemiş, Ertuğrul Sağlam, Bursaspor ile yaptığı sözleşmeye “Milli Takım’dan teklif alırsa hemen ayrılabilir” maddesi koydurmuştu.