Kabin amiri Emine Bağıt, kabin memuru Ayşe Dağcı, hareket memuru Kayhan Ayıklar, teknisyen Dursun Haltun, teknisyen Turgay Çetin ve yardımcı Hüseyin Sayın ile pilot Gökhan Argın’dan oluşan ekip, Atatürk Havalimanı’nında çiçeklerle karşılandı. Ancak ekibin bitkin ve morallerinin bozuk olduğu gözlendi. Saga yetkilisi Musa Alioğlu, “Olayı konsolosluktan öğrendik. Olay anında ölen İspanyol pilotumuz, yemek almak için aşağıdaymış. Türk ekip odalarındaymış.
 
Arkadaşlarımız yataklarının altında saklanmış Ben telefonla olayı takip ettim. Arkadaşlarımız karyola altında sessiz şekilde konuşuyorlardı. Kapıları açıp ateş ediyorlarmış bu yüzden telefonla bağlantı kurmayı tercih etmedik. Odaların kapısını çalıp sonra ateş ediyorlarmış. 6-7 saat ateş altında kaldılar. Sonrasında konsolosluk yetkilileri özel araçlarla ekibimizi oradan aldı” dedi.
 
İspanyol pilotun ölümünden üzgün olduklarını belirten Alioğlu, “Ekibimiz çok büyük bir tramva yaşadı. Psikolojik tedaviye ihtiyaçları var. Ölümden döndüler” dedi. Kaptan Pilot Gökhan Algın ise, bugüne kadar Afganistan uçuşlarında bir güvenlik sorunuyla karşılaşmadıklarını söyleyip “İspanyol arkadaşımız yemeğe indiğinde vahim olay yaşanıyor. Diğerleri odada olduğu için zarar görmüyorlar” dedi.