Köprüden geçişlerde kullanılan KGS teknolojiye yenik düşüyor. Yeni sistemle cep telefonunu okutarak geçiş yapmak mümkün. Ücret ya kredi kartına gelecek ya da yüklenen hesaptan düşecek



BANK Asya ve Turkcell'in ortak projesi olan mobil geçiş çözümü, NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojisini kullanarak KGS kartlarına olan ihtiyacı ortadan kaldıracak ve köprü ve otoyallardan geçişlerin cep telefonu ile yapılmasına olanak tanıyacak. Cep telefonu kullanıcılarına bugüne kadar pilot uygulamalar çerçevesinde sunulan NFC tabanlı temassız mobil ödeme çözümleri, Bank Asya ve Turkcell işbirliğiyle ilk kez tüm abonelerin yaygın kullanımına açılacak. Şubat ayında hayata geçmesi beklenen uygulama sayesinde isteyenler Turkcell İletişim Merkezleri'nden alacakları SIM kartlarla telefonlarını KGS uyumlu hale getirebilecek.

2005'ten beri bu alandayız
TURKCELL Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar da konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 'Turkcell 2005 yılından bu yana NFC konusunda öncü pilot uygulamalara imza atıyor. Ürün ve servis vizyonunu müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak üzerine kuran Turkcell, hayatın her alanında en yenilikçi servisleri geliştirmeye devam edecek.'

Kredi kartı olmayan para yükleyecek
NFC'YE uyumlu-uyumsuz tüm cep telefonları projede kullanılacak. AsyaCard DIT sahibi olan Bank Asya müşterileri, telefonlarını ilgili kredi kartları ile ilişkilendirerek herhangi bir yüklemeye ihtiyaç duyulmaksızın işlem yapabilecek. Kredi kartı sahibi olmayan müşteriler için ise nakit KGS özellikli SIM kartlar kullanılacak ve bu müşteriler Boğaziçi Köprüsü üzerinde bulunan dolum merkezinden ve Bank Asya şubelerinden telefonlarına geçiş için para yükleyebilecekler.

1.2 MİLYON KGS KARTIMIZ VAR
PROJE hakkında konuşan Bank Asya Bireysel Bankacılık'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, 'Karayollarında kullanılan 800 bin kredili ve 400 bin nakit KGS kartımızla pazarda önemli müşteri kitlesine sahibiz. KGS'nin cebe girmesi müşterilerimizin hayatını daha da kolaylaştıracak. Türkiye'nin lider operatörü Turkcell'le bu projede işbirliği yapıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz' dedi.