AKP, ile CHP arasında askerlere sivil yargı yolunu açan geceyarısı yasasının oylama görüntülerinin yer aldığı CD"ler üzerinden “oy verdin-vermedin” atışması sürüyor.

AKP TBMM TV kayıtlarını dayanak göstererek ısrarla CHP"den de yasanın maddelerine ve tümüne “kabul” oyu geldiğini savunurken, anamuhalefet de aynı kayıtlara dayanarak “askere sivil yargı yolunu açan 7. maddeye bizden oy yok” diyor. Yasanın genel kurul göarüşme ve oylamalarına ilişkin TBMM TV kayıtlarının yer aldığı CD"nin CHP liderine de gönderilmesi talimatını grup çalışanlarına bizzat verdiğini belirten AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, VATAN"a “Görüntüler yasanın üzerinde tartışma yapılan 7. maddesi, bu maddede yapılan değişikliğe bağlı olarak düzenlenen ve değişikliğin halen süren davalarda da uygulanmasını öngören geçici madde ve yasanın tümü üzerindeki oylamalarda CHP"den "kabul" oyu verildiğini ortaya koyuyor” dedi.

CHP ısarlı: Oyumuz yok

CHP Genel Muhasibi Mustafa Özyürek ise, askerlere sivil yargı yolunu açan 7. maddeye partisinden “kabul” oyu veren hiçbir milletvekili bulunmadığı görüşünde ısrarlı. Özyürek, VATAN"ın, Bozdağ"ın açıklamaları ve AKP"nin dağıttığı CD"de yer alan TBMM TV kayıtlarında 7. madde oylaması sırasında yüzü net olarak görülmemekle birlikte CHP sıralarında oturan bir milletvekilinin elinin “kabul” yönünde havada olduğunun görüldüğünün anımsatılması üzerine şunları söyledi: “Görüntüleri biz de tekrar tekrar izledik. CHP"den 7. maddeye oy veren yok. Oylamada eli havada görünen arkadaş da maddenin reddi yönünde oy kullanıyor.”