Şarkıcı, keman eğitimi aldığı için kendisinden caz albümü bekleyenlere “Oturduğun yerden konuşmakla olmuyor. Öyle bir albüm yapsam alan olmaz” diye cevap veriyor.

Yeni bir single çalışması yaptınız. Biraz bahseder misiniz?
- Daha önce iki albüm yaptım ama bu benim ilk single çalışmam oluyor. İki şarkı yaptık ama acayip eğlenceli, bomba gibi şarkılar. Single yapmamın amacı da şu; önceki albümümde 12 şarkı vardı, hepsinin duyulmasının imkanı yok. En fazla 3 klip çekiliyor. Klip çektik diyelim en fazla 5 şarkıya, bu sefer 7 şarkı açıkta kalıyor. Onları duyurmak çok zor. Zaten insanlar dinlediği şarkıyı internetten pat diye indiriyor. Bunun da önüne geçilemiyor. Biz de iki şarkı yapalım ama hakkını verelim dedik. İnsanlar bir şarkı için 15 şarkılık bir albüm almak istemiyor. Albümün adını “Ayça” koyduk. Şarkıların adları da çok güzel. Biri “Bilmece”, diğeri “Disko”. “Bilmece”ye klip çekiyoruz. Diğerine de çekeceğiz yaz gelmeden. Çünkü “Disko” hareketli bir şarkı. İnsanlara dertlerini unutturmaya yönelik şarkılar bunlar.

Biraz şarkılardan bahseder misiniz?
- İki şarkının da söz ve müzikleri Murat Güneş"e ait. Fotoğraflarımı Murat Saygıner çekti. Henüz 19 yaşında ama mükemmel fotoğraf çekiyor. Yönetmenliğimi yapan Osman da daha önce hiçbir klip yönetmenliği yapmamış. Herkesin ilk heyecanı olması çok eğlence kattı bu işe. Para hiç konuşulmadı, en az bütçeyle çok fazla kaliteli iş yaptık. Klibi 18 saatte çektik ama hiç yorulmadan çektik. Aslında klip bitti ama 1 aydır montajı yapılıyor. Değişik bir çalışma oldu. Radyolarda çok beğenildi. Şimdi heyecanla klibi bekliyoruz. Beni seven kitlenin çoğunlu çocuklardan oluşuyor. Klip de tatil dönemine denk geliyor bu çok iyi oldu. Savaşlar, krizler üst üste geldi ama 3 dakikalık da olsa insanları eğlendirebileceğimiz bir şey yaptık. Enerjik şarkılar söylemek hoşuma gidiyor.

Uzun süredir ortalarda gözükmediniz. O süreçte neler yaptınız?
- O süreç çok enteresan. Aslında hiçbir şey yapmadım. “Kriz var, ne yapsak, ne etsek, bir şey yapsak mı?” diye geçti aklımızdan. Ben müzik eğitimi aldım. Profesyonel işim de bu. Madem işim bu bir şeyler yapmam gerek diye düşündüm.

AĞLATMAK YERİNE EĞLENDİRMEK İSTERİM

Peki, sizin diğerlerinden farkınız ne?
- Bir kere ben gerçekten müzisyenim. O açıdan çok şanslıyım. Müzisyenlerle çalışıyorum. Onlarla çalışmak da çok zevkli oluyor. Çünkü ben onları anlıyorum, onlar da benim görüşüme saygı duyuyorlar. Bu işi bilerek yapmak çok güzel bir şey. Ben TRT"de çocuk programı sundum, VJ"likle başladım, vokalistik yaptım, Okan"ın Zaga programıyla tanındım çılgın kemancı diye. Daha sonra tabii ki reklam filmleri. Sinema filmim oldu. Benim en son albümüm oldu. Bir kere ben en baştan farklıyım. Bir sürü iş yaptım ve aldığım tepkilere göre başarılı oldum. Ayrıca tarzım da farklı. Eğlenceli bir müzik yapıyorum. “O kadar keman okudunuz, keman çaldınız, kemanlı bir albüm yapsaydınız” deniyor. Kemanla bir caz albümü yapsaydım alan olacak mıydı? Hâlâ benden “Yıkılıyor”u istiyorlar. Üzerinden 5 sene geçmiş.
Deli gibi satmışım. Ayrıca eğleniyorum. Oturduğun yerden “Keman okudun keman çal” demek olmuyor yani. Müzik insanları eğlendirmek için yapılıyor. Ağlatanlar da vardır ama ben hiçbir zaman onlardan olamam. Ben eğlenceli bir müzik yapayım insanlar da eğlensin. O yüzden müzik yapıyorum.

Demet Akalın için “1–2 yıllık ömrü var” demişsin...
- Söyledim. Demet"e dediğimin arkasındayım. Değiştirsin kendini biraz. Demet"in artık çok şeyi hakikaten aynı. Şarkıları da öyle. Hep sevgilisinden ayrılıyor ve hep bir nispet yapma çabasında. Biraz da farklı bir şey söyle. Gerçi bizim milletin de hoşuna gidiyor. Ama bence 2–3 senesi kaldı. Biraz farklılık yaratması lazım.

Single"ınızı alanlar Unix diye bir markanın indirim kuponunu kazanıyor...
- Türkiye"ye Unix diye çok hoş bir şey geliyor. Cep telefonları, laptoplar, arabalar... Kullandığımız bütün eşyaları katlama. Bütün dünyada olan bir şey. Türkiye"de benimle başlıyor.

Projeleriniz neler?
- Henüz bir projem yok. Albüm çıksın sonra düşünürüz bir şeyler. Televizyon programı, dizi olabilir. Ama televizyon programı daha mantıklı geliyor bana. Dizi olduğu zaman konsere gidemeyebilirim.