Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mobilya Sektör Meclisi Başkanı ve Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, küresel mali krizin 2001 krizinden farklı olarak ithal bir kriz olduğunu söyledi. Doğan, 2001 krizinden sonra tek partili bir hükümetin iktidara gelmesiyle birlikte, siyasi ve ekonomik istikrarın sağlandığını, Türkiye'deki finans sektörünün güçlendirildiğini ifade etti.
YILLIK ÇAY PARASI 150 BİN YTL

Davut Doğan, şirket olarak gerekli tedbirleri almaya çalıştıklarını ifade ederek, şöyle devam etti: “Örneğin ben bu kriz durumuyla ilgili olarak personele bir konuşma yaptım ve çay ocaklarının kapatılabileceğini duyurdum. (Çaylar şirketten dönemine son verebiliriz) diye söyledim. Çünkü baktığınızda şirketin sadece çay giderleri bile yılda 150 bin lirayı bulabiliyor. Bu da 15 personelin maaşına eşit bir rakama denk geliyor. Yani 'Biz gerekirse 15 kişiyi işten çıkarmayız, ama şirketteki çay ocaklarını kapayabiliriz' dedik. İşte buna benzer tedbirler almak zorundayız.” Doğan, 2009'un kayıp bir yıl olduğunu, özellikle kredi kartlarıyla ilgili bir kriz beklediğini ifade ederek, tüketicinin gereğinden fazla borçlandığını kaydetti.

Stok yapmak çılgınlık

Kullanılmayan izinleri bu dönemde kullandırmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Davut Doğan, araç sayılarını da azaltmaya yöneldiklerini söyledi. Stoksuz çalışmanın da öncelikleri arasında bulunduğunu anlatan Doğan,”Bu dönemde stokla üretim yapmak çılgınlık” dedi.