ÇAYKUR Genel Müdürü Vekili Süleyman Pınarbaşı, 2009 yılında 100 ton yeşil çay satışını, geçen yıl 136 tona çıkarttıklarını söyledi.

Pınarbaşı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ÇAYKUR olarak 2010 yılını 125 bin ton kuru çay satışı ile kapattıklarını belirtti.

Bu yıl şu ana kadar 8 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirdiklerini ifade eden Pınarbaşı, ''Her yıl 600 bin ton civarında yaş çay almayı, bundan elde edilen kuru çayı da satmayı planlarız. Bu yıl da hedefimiz 111 bin ton civarında kuru çay satışı gerçekleştirmek. Hedeflerimizde sapma olmamasını planlıyoruz'' dedi.

Stoklarında şu anda 8 bin tonu paketli olmak üzere 60 bin ton civarında kuru çay bulunduğunu, ancak bunun normal bir oran olduğunu bildiren Pınarbaşı, geçmiş yıllara göre en düşük stok seviyesinde olduklarını kaydetti.

Pınarbaşı, siyah çayın yanında yeşil çay satışında da önemli mesafe kat edildiğini ifade ederek, 2009 yılında 100 ton yeşil çay satışı gerçekleştirdiklerini, geçen yıl ise 136 ton yeşil çay satışı yaptıklarını anlattı.

Geçen yıl üretimine başlanan organik çaya da büyük talep geldiğini vurgulayan Pınarbaşı, ''Talebe yetişemiyoruz. Geçen yıl 150 ton civarında organik çay ürettik ve bunun tamamını sattık. Önümüzdeki yıllarda organik çaya olan talebin daha da artacağını sanıyoruz'' diye konuştu.

Süleyman Pınarbaşı, ÇAYKUR'un 50 civarındaki ürün çeşitlerinden en fazla sırasıyla Tiryaki, Rize Turist ve Kamelya çaylarının talep gördüğünü, bu 3 ürün çeşidinin satışının toplam satışlarının yüzde 80'lerine ulaştığını kaydetti.

A.A.