Müşteriyi açılışta çay ve simitle karşılayacak Teknosa'nın önceliği, hayal kırıklığı yaşatmamak.

Teknosa, daha geniş hizmet alanı ve ürün çeşitliliği sağlayan Exxtra mağazalarının ilkini Bayrampaşa Forum Alışveriş Merkezi'nde açacak. 29 Ekim sabahı saat 6:00'da gerçekleştirilecek açılışa özel 100 üründe yüzde 70'e varan indirim uygulanacak. Teknoloji market açılışlarında yaşanan izdihamın, kendi mağazalarında yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, müşteriyi açılışta sabah 6:00'da çay ve simitle karşılayacaklarını söyledi. Şirket olarak krizde iyi bir sınav verdiklerini anlatan Mehmet Nane, sektör yüzde 15 küçülürken, yüzde 15 büyüdüklerine işaret etti. Gelecek yıl 20 milyon dolar yatırımla yüzde 15 daha büyümeyi hedeflediklerini kaydeden Teknosa Genel Müdürü, "Kriz, Çince fırsattır. Biz rakamlarımıza baktığımızda krizi fırsata çevirdiğimizi görüyoruz. 2010'da, 81 ilde mağazaya sahip olacağız" dedi.
ŞİKAYETE MAĞAZADA ÇÖZÜM

Herkes için teknolojiyi hayata geçirmek için, 'düşük fiyat, yüksek kalite' anlayışıyla hizmet verdiklerini aktaran Nane, 235 mağaza ile 65 il ve 29 ilçede faaliyet gösterdiklerini söyledi. Yakaladıkları başarının altında insan kaynaklarına verdikleri önemin yattığının altını çizerken, sektörde 'icat' çıkararak Teknosa Akademi'yi kurduklarını, burada çalışanlarda uzmanlaşmayı sağladıklarını belirtti. Uzun süredir başarıyla yürüttükleri Teknosa Asist hizmetini daha da genişleterek mağazalarda teknik destek oluşturacakları açıkladı.


Hayal kırıklığı yaşatmayacağız

Teknosa, önümüzdeki hafta iki yeni mağaza açılışı gerçekleştirecek. İlk olarak 28 Ekim Çarşamba günü yenilenen Teknosa İzmir Agora mağazası hizmete açılacak. 29 Ekim Perşembe günü ise Forum İstanbul bünyesindeki Exxtra mağazası kapılarını açacak. Her iki açılışta da belirlenen ürünlerde yüzde 70'e varan indirime gideceklerini kaydeden Mehmet Nane, indirim sepetinde 1,5 TL'ye USB'den, LCD'ye kadar 100 ürün bulunduğu bilgisini verdi. Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, her şeyin aşırısının zarar verdiğine inandıklarını vurguladı. Mehmet Nane, "Arkası olmayan ürüne indirim yapmıyoruz" diyerek, müşteriyi hayal kırıklığına uğratmanın sürdürülebilir başarı hedefine zarar verdiğini sözlerine ekledi./yeni şafak