Erdoğan, borsa binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, çeşitli üniversitelerde yaptıkları anket çalışmasında öğrencilerin çay içtikten sonra uyku sorunu yaşayacakları düşüncesi ile akşam çay içmedikleri sonucunun ortaya çıktığını belirtti.

"Akşam çay içme, uykun kaçar" sözünün öğrenciler arasında çok yaygın olduğunu ifade eden Erdoğan, "Öğrenciler akşamları çay içmiyor. Aileler çocuklarına okula kalkamayacak diye çay vermiyor. Bunda çaydaki kafeinin uykusuzluğa yol açtığı düşüncesi hakim. Bu nedenle kafeinsiz, düşük ve yüksek kafeinli üç çeşit çay üreteceğiz. Düşük kafeinli çayı 'Akşam Çayı' olarak adlandıracağız. Kafeinsiz çay ile insanlar artık çay içtikten sonra uyku problemi çekmeyecek hem de çaydan aynı tadı ve zevki alacak" dedi.

Farklı projelerle Türk çayının dünya piyasasında hızla yükselmesini hedeflediklerini kaydeden Erdoğan, "Çay Türk insanı için vazgeçilmez bir gerçek. Her zaman soframızda, işimizde her yerde yanı başımızda. En sıcak dostumuz ancak Türk çayının toplanmasından, demlenmesine, sunumuna kadar birçok sorunu olduğu gerçeğinden de kaçamayız. 'Çay Tadımcılığı' ve 'Çay Demleme ve Sunum Uzmanı Yetiştirme' projeleri ile pazara önemli katkı sağladık. Artık insanların damak tadına ve beklentilerine uygun çaylarla dünya piyasasında yerimizi almak istiyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, gelişen gıda sektöründe Türk çayının da 2023 yılında önemli markalardan biri olabilmesi için yenilikleri devreye sokması gerektiğini sözlerine ekledi.