AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Bugünkü ikinci toplantıda Ancın’ın istifasının gündeme alınması oy çokluğuyla reddedildi. Böylece Cavit Ancın’ın istifası geçerlilik kazanmadı.

İl Genel Meclisi Kasım ayı ikinci birleşimi İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun Aydın’da bir analiz labaratuarı kurulması yönündeki raporu oy birliğiyle kabul edildi. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Uzman Doktor Nermin Erol köylerde içme ve kullanma sularının sağlık açısından denetimlerine ilişkin bir sunum yaptı. Sunum sırasında analiz labaratuarı için 4 adet cihaza ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Erol, İl Özel İdaresi’nin bu cihazların alınabilmesi için 725 bin TL ödenek aktarmasını talep etti. 2009’dan bu yana İl Özel İdaresi’nden İl Sağlık Müdürlüğü’ne gerekli ödeneklerin aktarılmadığını söyleyen Erol, aktarılması gereken toplam miktarın yaklaşık 4 milyon TL’yi bulduğunu ifade etti.
 
 
Meclis Başkanı Hayri Güleç bunun üzerine iki kurum arasında protokol imzalanarak ödeneğin aktarılabileceğini söyledi.
 
Toplantıda ayrıca, Nysa antik kentindeki arkeolojik çalışmaların henüz tamamlanmadığı, ve kazıların yavaş ilerlemesi gerektiği göz önüne alındığında mülkiyeti Aydın İl Özel İdaresi’ne kayıtlı Sultanhisar İlçesi Rekmez Mahallesi 153 ada 10 parsel numaralı 7.872.59 metre kare zeytinlik vasfındaki taşınmazın 5302 sayılı İl Özel İdare Kanunu’nun 10/f ve 64/d maddeleri gereğince Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdrülüğüne 25 yıllığına tahsis edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.