Aydın İl Genel Meclis Başkan Vekili Kazım Er, Söke ilçesine bağlı Karakaya ve Çavdar Çavdar arasındaki 6 kilometrelik yolun altyapı iyileştirmesi için Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi kapsamında 340 bin lira ödenek ayrıldığını, ancak bu kaynağın yeterli olmayacağını belirterek, yolu büyük bir yoğunlukla kullanan bölgedeki kuvars madenlerinin çalışmalara katkı sağlaması çağrısında bulundu. 
     Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karakaya ile Çavdar köyleri arasındaki yolun, tarımsal üretimin pazara sunulması açısından önemli bir yol olduğunu belirterek, yolun Aydın İl Özel İdaresi yol ağına alındığını söyledi. 
     Bölgedeki köylülerin zeytin, çam fıstığı, arıcılık gibi üretimleri için bu yolu tercih ettiği gibi bölgedeki kuvars madenlerinin 45-50 tonluk kamyonlarınca da kullandığına işaret eden Er, yaklaşık 15 ton ağırlığa göre yapılmış mevcut yolun bu nedenle sağlıklı kullanılamadığına işaret ederek, şunları kaydetti: 
     ''Karakaya-Çavdar arasındaki 6 kilometrelik yolun altyapı iyileştirmesi için Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi'nden (KÖYDES) 340 bin TL ödenek çıktı. Ancak bu paranın, yolun altyapısını sağlıklı hale getirmeye yetmeyeceği kanısındayız. Yolu en fazla kullananlar bölgedeki kuvars madeni işleten firmalar. Bu firmaların yolun altyapısının iyileştirilmesine katkı sağlamaları gerekiyor.''