Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık avukatlarının talebi üzerine MİT"ten elindeki Ergenekon"la ilgili belgeleri göndermesini istedi. MİT"in mahkemeye gönderdiği 6 CD"de Susurluk kazasında ölen ülkücü Abdullah Çatlı ile PKK elebaşısı Abdullah Öcalan"ı bir arada gösteren 5 fotoğraf, ilginç bir tartışmaya yol açtı. Sanık avukatları fotoğrafların fotomontaj olduğunu belirtti. Uzmanlar, esrarengiz bir kişinin 2002"de MİT"e postaladığı fotoğrafların montaj olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtiyor. Belgeler arasında Çatlı ile Öcalan"ı birlikte gösteren Bekaa"daki PKK kamplarında çekildiği izlenimi veren fotoğraflar bulunuyor. Tuncay Güney"e ait "xx" adlı dosyadaki fotoğraflara göre, Öcalan, Çatlı ve iki kişi kampında futbol oynuyor. Başka bir fotoğrafta ise, Öcalan ile Çatlı kampın önünde görülüyor.

Bir diğer fotoğrafta Öcalan ile şimdiki Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani yürürken, arkada Abdullah Çatlı"nın görüntüsüne yer veriliyor. Ancak bu fotoğrafın internet sitelerinden yayınlanmasından hemen sonra Fırat Haber Ajansı, bu fotoğrafın orijinalini yayınlayarak fotoğrafın montaj olduğunu okurlarına iletti. Gazetemizin fotoğraf editörlüğü de, futbol maçı sırasında çekilen fotoğrafta Çatlı görüntüsünün sonradan eklenmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Aynı Çatlı görüntüsünün ters yüz edilerek diğer bir fotoğraf karesinde de kullanılması bu ihtimali güçlendiriyor. Ergenekon sanıklarının duruşmalarda bu fotoğraflarla ilgili tartışmalara katılması bekleniyor. Ülkücü kesim de Çatlı"nın Öcalan"la gösterilmesine ilk tepkilerini sitelerden vermeye başladı.


Dosyada yer alan Abdullah Öcalan ile şimdiki Irak Cumhurbaşkanı Talabani yürürken arkada Abdullah Çatlı"nın görüntüsünün olduğu fotoğraf (altta) internet sitelerinde yayınlandıktan sonra bazı internet siteleri bunun fotomontaj olduğunu iddia ederek orijinali olduğunu belirttikleri yandaki fotoğrafı yayınladı. VATAN