Demokratik Sol Parti (DSP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Emek Partisi (EMEP), Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) ve bir kısım kitle örgütlerinin içinde yer aldıkları Demokratik Sol Platform; CHP"nin 4 meclis üyesi talebini reddetmesi üzerine DSP çatısı altında yerel seçimlerde aday çıkarmaya karar verdi.
CHP"nin içinde yer aldığı Demokratik Platformda yaklaşık bir aydır görüşmeler yaptıklarını belirten Platform Basın Sözcüsü Asaf Pınarbaşı; programın uygulanması ve takip edilmesi anlamında CHP listesinden ikisi seçilebilir dört meclis üyesi önerisinde bulunduklarını, CHP tarafından önerinin reddedilmesi üzerine platform anlaşmasının bozulduğunu söyledi.
Asaf Pınarbaşı açıklamasında ülkenin sola ve demokrasiye ihtiyacı olduğunu belirterek; “AK Parti"den kurtulmaya, AK Parti-CHP ikileminde sıkışan siyasetin demokrasi ve soldan yana açılıma ihtiyacı vardır. Bu nedenle bizim platforma katılmamızdaki amaç Söke"deki demokrat ve sol çevreleri bir emek platformu altında birleştirmektir. Ancak yıllardır sol güçlerle iş birliği yapmaktan şiddetle kaçınan CHP bu defa da bildiğini yapmış ve birlikteliği bozmuştur. CHP"nin sol ve demokrat çevreler için "eli mahkum yine bize oy vermek zorundalar" mantığı hiç değişmemiş, denetimden ve halktan yana belediyecilik anlayışından kaçmak amacıyla yine bildik oyunu oynamıştır” ifadelerine yer verdi.
Demokratik-Sol bir belediye oluşturmak amacıyla DSP çatısı altında seçimlere girmeye karar verdiklerini belirten Asaf Pınarbaşı, kendisinin adaylık için isminin geçtiğinin belirtilmesi üzerine; “SPlatformumuzda yer alan arkadaşlarımızın her biri aday olabilecek kapasitededir. Kamuoyu yoklaması yapacağız, Söke kamuoyu ve platformun önerisi ile bir aday belirlenecek. Halktan yana tavır sergileyebilecek adayımızı en kısa sürede açıklayacağız. Çok flaş isimleri de çıkarabiliriz ama altı boş olduktan sonra bir önemi yok. Söke"de saraylar yapabilirsiniz ama o saraylar altında yatan insanları görmedikten sonra hiç önemi yok. Biz Söke"yi özellikle insanımızı baz alarak adayımızı belirleyeceğiz. Amacımız sosyal demokrat kesimi bir araya getirmek. Bu başka yerlerde yapılıyor ama biz bunu Söke"de beceremedik. Biz kendi programımızı sunmak ve uygulamak istiyoruz” dedi.
“KESİN KARAR, DÖNÜŞ YOK”
Alınan karardan geri dönüşün olmayacağını belirten DSP Söke İlçe Başkanı Niyazi Akkoca ise; “CHP ile platform arasındaki anlaşma kapıları kapanmıştır. DSP olarak mutlaka adayımızı çıkaracağız. Seçimlere DSP olarak gireceğiz. Kesin kararımızı bu yönde verdik” diye konuştu.