Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, AK Parti Antalya milletvekilleri Menderes Türel, Sadık Badak, Hüseyin Samani ve Gökçen Enç ile birlikte Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde partililere teşekkür ziyaretinde bulundu.
 
Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde yaptığı konuşmalarda Antalya'da AK Parti'nin 14 adayının canla başla seçimlerde çalıştığını anlatan Gönül, ''Antalya'da bir aday seçilip seçilemediğine bakmaksızın dava için, ülke için mücadele etti. Bunun en güzel örneği Hakkı Bey'dir (Hakkı Beşkazalı. AK Parti Antalya 14. sıra milletvekili adayı). Rakibi Deniz Baykal'dı. Bu defalık Deniz Baykal kazandı. Ama istikbal Hakkı Bey'in. Nice Deniz Baykallar gidecek, ama Hakkı Beyler devam edecek. Çünkü gençler azimliler, kararlılar'' dedi.
 
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zaman 30'lu yaşlarda olduğunu hatırlatan Gönül, şunları söyledi:
 
''Bu delikanlı nereden çıktı dediler. Su problemi, trafik problemi binbir derdi olan İstanbul'un bu memuriyetten gelmemiş, siyasetten gelmiş delikanlısı ne yapacak dediler. İstanbul susuzluktan kırılıyordu. Ama birden yağmurlar başladı. İstanbulluların musluklarından sular akmaya başladı. Ondan önceki belediye başkanına dediler ki, 'Şimdi sular akmaya başladı. Nurettin Bey senin zamanında sular akmıyordu. Tayyip Bey belediye başkanı oldu, sular akmaya başladı'. Nurettin Bey ne yapsın. 'Valla yapacağım bir şey yok, onun yukarıdaki ile arası iyi' demiş.''
 
Artık İstanbul'un 50 yıl süreyle su sorununun kalmadığını belirten Gönül, Türkiye'nin de birçok meselesinin çözüldüğünü ve çözülmeye devam ettiğini kaydetti.
 
-''TAYYİP BEY'E İNANDINIZ TÜRKİYE KAZANÇLI ÇIKTI''-
Daha evvel Ortadoğu'nun hiçbir şeyine karışmayan, Balkanlar'da vaziyeti idare eden, Kafkaslar'da bir şeye karışmayan, bir ülke olan Türkiye'nin, şimdi bu en hassas bölgelerde aktif olmaya başladığını ifade eden Vecdi Gönül şöyle konuştu:
 
''Bu nedenle sizlerin verdiği oylar bölgenin istikrarı için de son derece önemlidir. Bazı araştırmalara göre, bütün dünyada 18 çatışma bölgesi vardır. Dünyadaki 18 çatışma bölgesinin 13'ü Türkiye'nin etrafında. Demek ki 18 ülkede kan akıyor, çatışma var. Türkiye'nin Kosova'da 500, Bosna Hersek'te 400, Lübnan'da ise 260 asker ve bir gemisi bulunuyor. Kafkaslar'ın durumu belli. Azerbaycan'ın topraklarının yüzde 20'si 19 senedir Ermeniler'in işgali altında.''
 
Tayyip Erdoğan ile yola çıktıklarında kendilerine ''Bir avuç insan. Nereye gidiyorsunuz? Tayyip Bey'in bırakın milletvekili, başbakan olmayı, muhtar bile olmaz. Hukuken imkanı bile yok'' dediklerini hatırlatan Gönül, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
''Biz inandık, arkasından gittik. Benim için biraz zordu. Çünkü daha önceki liderler benden yaşlıydı. Bu defa benden genç bir liderin arkasından gittim. İsabetli olmuş. Daha sonra sizler de Tayyip Bey'e inandınız, arkasından gittiniz. Türkiye kazançlı çıktı. Ancak bu bir avuç insanın yapabileceği bir iş değildi. Elbette ki liderin çok büyük önemi var. Lider olmadan hareket olmuyor. Hele hele bizim kültürümüzde lider çok büyük bir vasıfla kitleleri sürüklemesi fevkalade önemlidir. Bu inanç Türkiye'yi bugünkü noktaya getirdi. Bugün Antalya'da alınan netice ile bizler iftihar ediyoruz, AK Parti iftihar ediyor. Başbakanımız bundan ne kadar memnun olduğunu Bakanlar Kurulunda dile getirdi.''
 
''AK parti sahillerde başarısız'' denildiğini hatırlatan Gönül, sahil denilince sanki sahillerde güneşlenenlerin algılandığını, onların zaten oy hakkı bulunmadığını, onların çoğunun yabancı olduğunu vurguladı.
 
Antalya'da sahillerde, bu ülkenin sevdalılarının 19 ilçenin 17'sinde AK Parti'yi birinci parti yaptığına işaret eden Gönül, kazanılmayan 2 ilçede de büyük kazanımlar elde edildiğini sözlerine ekledi. (Rotahaber)