Örgütün silahlı kanadı HPG, birim sorumlularına gönderdiği mesajda, kayıplardan militanları sorumlu tuttu ve “çatışmaya girmek istemeyen, hatta kaçanlar olduğunu” itiraf etti.
 
Genelkurmay, operasyonlarda 270 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklarken, PKK’dan çelişkili açıklamalar geldi. Örgüt önce kayıplarının 35 olduğunu duyurdu. Ardından örgüte yakın internet sitelerinde sınıra yakın mağaraların birinde 38, diğerinde 57 militanın öldüğü açıklandı. HPG ise kendi sitesinden, PKK Parti Meclisi ve KCK Yürütme Konseyi üyesi Rüstem Cudi, HPG ve YJA-Star Askeri Konseyi üyesi Çiçek Botan ve HPG Askeri Konseyi üyesi Alişer Koçgiri’nin de ölenler arasında olduğunu duyurdu. Ancak örgüt, Ekim ayındaki ağır operasyonlara rağmen kayıp sayısını 66 olarak verdi.
 
 
Hezimetten teröristleri suçladı
 
Çelişkili açıklamalar, örgütün kayıp sayısını düşük göstererek gücünü koruduğu imajı vermeye çalıştığı şeklinde yorumlanırken, örgütte ciddi bir kopuş başladığı da üst yönetimden birim sorumlularına yönelik mesajda ortaya çıktı. HPG yönetiminin mesajında, “birimlerin talimatlara uymadığı, böyle giderse Hakurk, Kato ve Haftanin’deki gibi darbeler yenileceği” belirtilerek, “Örgüt yapısında, savaşı benimsemeyen, ciddiye almayan, hatta savaşa karşı çıkan tehlikeli yaklaşımların bulunduğu”nun vurgulanması dikkat çekti. Duyuruda, örgütün internet sitesinden yayınlanan ve örgüte yakın ajanslara yapılan açıklamalarda “şehit” denilerek övgü yağdırılan isimlerin de aralarında bulunduğu birim sorumluları için de “Görevlerini yapmayan, üstünkörü yaklaşan, duyarsız ve bireyci davranan, kendisini geriye çeken, yönetimi geriye çekmeye uğraşan, en basit işleri bile başkalarının üzerine yıkmaya çalışan, uyduruk sorunlarla kendisini ve çevresini işlemez kılan yönetim ve komuta üslubunu şiddetle kınıyor ve mahkûm ediyoruz” dendi.
 
Karayılan: Çelê’de imha edilmişler 
 
PKK’nın Kandil’deki elebaşı Murat Karayılan da, dün yaptığı açıklamada, arazideki militanlarla aralarında kopukluk olduğunu doğruladı. Karayılan, “çatışma bölgesinde o kadar militan olduğunu bilmediklerini” itiraf ederken, “Yetersizliklerimizi görmemiz gerekiyor. Ben 23 Ekim’de Çelê’de (operasyonların yapıldığı Kazan vadisi) çatışma yok demiştim. Çünkü bilgilerimize göre bu kadar gücün orada olmaması lazımdı. Fakat daha sonra açığa çıktı ki bu arkadaşlar orada bulunmuş . Orada imha edilmişler” dedi.
 
 Kaynak: Star gazetesi