Bir grup, Sabah saatlerinde Diyarbakır-Bingöl karayolunda gösteri yaptı.Göstericiler, Jandarma ekiplerine, havaifişek ve el yapımı patlayıcı attı. Güvenlik güçleri de gruba, biber gazıyla karşılık verdi. Bu esnada gruptan, jandarma ekiplerinin bulunduğu bölgeye ateş edildi.Olayda bacağına kurşun isabet eden bir asker yaralandı. Yaralı asker, zırhlı araçla bölgeden uzaklaştırıldı.

Göstericiler tarafından kurulan kamplara müdahale eden güvenlik kuvvetleri kurulan çadırları kaldırıp, karayolunda açılan hendekleri yeniden doldururken, göstericiler de güvenlik kuvvetlerine silah, el yapımı bomba, havai fişek ve molotof kokteylleri ile saldırıyor.

Göstericiler içinde bulunan terör örgütü mensuplarının zaman zaman uzun namlulu silahlarla güvenlik kuvvetlerine ateş açması bölgede tansiyonun yükselmesine neden oluyor. Sivil vatandaşların arkasına gizlenerek ateş eden terör örgütü mensuplarına müdahale için göstericilere anons eden güvenlik kuvvetleri, tansiyonu düşürmek için tahriklere kapılmadan olaylara müdahalesi sürdürüyor.

Dün sabah başlayan operasyonda bölgeyi tarayarak ilerleyen güvenlik kuvvetleri bu sabah Lice ilçesi Çağıl mevkiinde kamp kuran göstericilerin dağılması için tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Güvenlik kuvvetlerinin müdahalesine silah, el yapımı bomba, havai fişek ve molotof kokteylleri ile karşılık veren göstericiler 1 uzman çavuşu yaraladı.

Bacağından yaralanan uzman çavuş arkadaşları tarafından Duru Jandarma Karakol Komutanlığı helikopter pistine götürülerek helikopterle Diyarbakır'a kaldırıldı.

Bölgede gerginlik devam ediyor...