Hatay'ın Hassa ilçesinde, 3 hafta önce çıkan çatışmada öldürülen PKK'nın Amanos bölge sorumlusu Aydın Baran'ın da aralarında olduğu 7 PKK'lının Kandil'deki kampla yaptıkları telsiz konuşmaları ortaya çıktı.

Buna göre Baran öldürülmeden önce, Kandil'deki kampa, "Düşmanla karşılaştık. Çembere alındık. Bu çemberden çıkmamız çok zor" mesajı iletmiş.

Çatışmanın yaşandığı yerde PKK'lılara ait 5 sırt çantası bulundu. Yıllardır örgütün üst düzey birimlerinde yer aldığı ve 113 asker ve sivilin şehit edildiği eylemlere ya bizzat katıldığı ya da bunların talimatını verdiği belirlenen Aydın Baran'a ait çantada telsiz kriptoları bulundu. Çatışma gecesine ait telsiz konuşmaları da güvenlik birimleri tarafından çözüldü.

Baran'ın "Toros", Önder Konca'nın "Herekol" ve diğer iki PKK'lının "Mordem" ve "Merdan" kodlarıyla çevrime girdikleri belirlendi. Baran'ın örgütün Kandil'deki kamplarında bulunan "Roj" telsiz koduyla da iletişime geçtiği kaydedildi.

Baran'a ait sırt çantasındaki dizüstü bilgisayar da şifrelenmiş bazı dosyaların açılması için GES (Genelkurmay Elektronik Sistemler) Komutanlığı'na gönderildi. Bilgisayara takılı bir hafıza kartından, derede yıkanan iki kadının gizlice çekildiği anlaşılan çıplak görüntülerinin çıktığı iddia edildi.

Öte yandan ölü ele geçirilen "Botan Nurhak" kod adlı Önder Konca'nın ağabeyi Hasan Konca'nın, 1999'da Kahramanmaraş'ta öğrencilerin beklediği otobüs durağına yerleştirmeye çalıştığı mayının patlaması sonucu iki gözünü kaybettiğini belirlendi.

"KISILDIK, BAŞIMI KALDIRAMIYORUM"

Toros: Roj... (2 defa)
Toros: Roj, düşmanla karşılaştık
Roj: Dinliyorum
Mordem: Merdan başımı kaldıramıyorum
Herekol: Çok kötü kıstırıldık
Roj: Toros duyuyorum bilgine devam et
Herekol: Merdan (2 defa)
Herekol: Merdan öldün mü, pez...k
Toros : Kötüyüz. Çok zor durumdayız. Çembere alındık. Bu çemberden çıkmamız çok zor. Asker etrafımızı sarmış. Çemberi yarmaya çalışıyoruz.
Toros: Asker çoktur. Her taraftan ateş geliyor..