İzmir merkezli 3 ilde, internet üzerinden cep telefonu dinleme programı sattığı iddia edilen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, site sahibinin de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

30 Aralık'ta bir vatandaşın telefonunun dinlendiğinden şüphelenmesi ile başlayan soruşturma inanılmaz bir 'casusluk' olayını ortaya çıkarttı.

Cep telefonunuza gizlice kurulan bu uygulamayla hem konuşmalarınız hem bulunduğunuz ortam dinlenebiliyor. Bu kadar da dedğil. Uygulamayla hem mesajlarınız okunuyor hem de telefon rehberiniz görülebiliyor.

Cep telefonlarına yüklenen program ile hem telefon sahibinin tüm konuşmalarının dinlenebildiği hem de ortam dinlemesi yapıldığı anlaşıldı. Daha vahimi bir çok kişi bu programı alarak kullanmaya başlamış.

MESAJLARI DAHİ ANINDA GÖRÜYORLAR

Casus programı internet üzerinden açık bir şekilde pazarlayan firma iPhone 'lar da dahil bütün cep telefonları için özel program yapmış.

*Bu program ile dinlenen kişinin telefonu çaldığı anda konuşmayı kesintisiz dinleyebiliyor. Kişi dinlendiğini asla anlamıyor.

*Gelen mesajları okuyabildiği gibi kimden geldiğini görebiliyor.

*iPhone'a yüklenen ve programlar içinde görülmeyen bu dinleme yazılımı ile ortam dinlemesi de yapılıyor.

*Kişiye gelen maillerin tamamı görülüyor.

*Telefonu kullanan kişinin bulunduğu yer dahi anında bildiriliyor.

*Dinleme yapan kişi telefona mail yoluyla ulaşıp ayarlarında istediği değişikliği yapabiliyor, programı aktif ya da pasif hale getirebiliyor. Program 1.900 TL gibi bir rakamdan satılıyor.

Yılbaşından bu yana 21 ilden 52 kişinin, casus program satın alıp 55 kişiyi dinlettiğini tespit eden ekipler, aynı süreçte site sahibi ile birlikte hareket eden B.K. (26), F.K. (28), B.K. (21) ve M.D'nin (16), “nosleep” ve “uslanmaz” gibi takma isimlerini kullanıp, yerli ve yabancı bine yakın internet sitesini hacklediğini belirledi.


Bunun üzerine ekipler, İzmir, İstanbul ve Bursa'da eş zamanlı düzenledikleri operasyonda, internet sitesi sahibi O.G. (36) ile B.K, F.K, B.K, M.D. ve S.K'yi (22) gözaltına aldı.

Hacklenen internet siteleri arasında Beren Saat'in hayran sayfası ile Ak Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Ak Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, Ak Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP İzmir İl Teşkilatı, MHP Yenişehir İlçe Teşkilatı, Ak Parti Kurtalan ve Keçiören ilçe teşkilatları, Atılım Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Kırıkkale Valiliği, Elmalı Müftülüğü, Kocaeli Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İzmir Ticaret Borsası'nın internet sitelerinin yer aldığı öğrenildi.

CASUS PROGRAMLA ORTAM DİNLEMESİ DE YAPILIYOR

Yetkililer, suç örgütünün, telefonlara yüklenen ve tespit edilemeyeceği ileri sürülen casus programlarla, telefon konuşmalarının yanı sıra ortam seslerini dinleme, arama bildirimi, mesaj içerikleri, yer tespiti ve rehberdeki kişilerin öğrenilebileceğini belirtti.

5 DAKİKA İÇİNDE KURULUYOR

Casus programın 5 dakika içinde kurulabildiğini kaydeden yetkililer, suç örgütünün, istenmesi durumunda program yüklü halde telefonu gönderdiğini, alıcının da dinleme yapmak için telefonu hediye ettiğini bildirdi.

“Bilişim sistemine izinsiz girme, haberleşme gizliliğini ihlal, kişiler arasında konuşmanın rızaları olmadan bir aletle dinlenmesi” suçlamalarıyla gözaltına alınan zanlıların sorgusu sürüyor."