HSYK 1.Dairesi tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan Yaz Kararnamesi yayınlandı. Kararnameyle 2 bin 517 hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi. HSYK, Adana’daki casusluk soruşturmasını yürüten Başsavcı vekili Ali Doğan’ı İstanbul Başsavcıvekilliğine getirdi. 17 Aralık soruşturmasını yürüten savcılardan Mehmet Yüzgeç ile yakalama kararlarını veren hakim Cemil Gedikli’nin de görev yerleri değiştirildi.
 
Kararname 2 gün erken çıktı
 
Yaz Kararnamesiyle 2 bin 224 adli, 293 idari olmak üzere toplam 2 bin 517 hakim ve savcının görev yerleri değişti. 11 Haziran’da görüşmeleri sona erdirilen Kararname, HSYK’nın resmi internet sitesinde yayınlandı.  Cuma günü yayınlanması beklenen kararnamenin 2 gün erken açıklanmasında hakim ve savcıların eş atamaları ve çocuklarının eğitim durumlarını planlamalarının etkili olduğu kaydedildi.
 
İki iddianame de davaya dönüştü
 
Kararnamenin dikkat çeken ataması Adana Başsavcıvekili Ali Doğan’ın İstanbul Başsavcıvekilliğine getirilmesi oldu. Ali Doğan,  Suriye’deki Türkmenlere yardım götüren 3 MİT TIR’ının durdurulmasına ilişkin casusluk soruşturmasını yürütmüş ve askerler hakkında hazırladığı ‘casusluk’ iddianamesi mahkemece kabul edilmişti. Başsavcıvekili Doğan, Adana’da aralarında 3 emniyet müdürünün de bulunduğu polislere yönelik telekulak soruşturmasını da yapmıştı.
 
17 Aralık savcısı Erzurum’a gitti
 
Adana’da TIR’ları durduran ve daha önce özel yetkileri alınarak görev yeri değiştirilen Aziz Takçı, Zonguldak Savcılığı’na atandı. TIR baskınında da görev alan Adana Başsavcı Vekili Ahmet Karaca tenzili rütbe ile Kayseri Savcılığı’na atanırken, Savcı Mustafa Sırlı ise Sivas Savcılığı’na atandı.
 
17 Aralık operasyonunu başlatan savcılardan İstanbul Savcısı Mehmet Yüzgeç, Kahramanmaraş Savcısı olarak atandı. 25 Aralık operasyonunun gözaltı ve malvarlığına tedbir konulmasına dair kararı veren Hakim Süleyman Karaçöl, Kütahya Hakimliği’ne getirildi. Yakalama kararını veren Cemil Gedikli de Erzurum’a atandı.
 
Mavi Marmara hakimi Bakırköy’e gitti
 
Dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı’nın da olduğu İsrailli bazı komutanlar hakkında yakalama kararı çıkartan Mavi Marmara Davası’na bakan İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ümit Kaptan, Bakırköy hakimliğine getirildi.
 
Böcek savcısı Şahin de terfi aldı
 
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara savcısı Hüseyin Şahin, son kararnameyle rütbe aldı. Böcek soruşturması savcısı Şahin, Ankara Başsavcı vekilliğine atandı.
 
Şike ve Balyoz savcılarına tenzili rütbe
 
Şike soruşturmasını yürüten Mehmet Berk de Küçükçekmece Başsavcı Vekilliği görevinden alınarak Bakırköy’e düz savcı olarak atandı. Balyoz savcılarından Bakırköy’e Başsavcı Vekili Hüseyin Ayar da tenzili rütbeyle Küçükçekmece’ye düz savcı olarak atandı. Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında takipsizlik kararı veren Kahramanmaraş Savcısı Habib Korkmaz, Çorlu Başsavcılığı’na terfi etti. 8LÜTFİ KAPLAN ANKARA
 
BAŞSAVCILARA TENZİLİ RÜTBE
 
BİRÇOK ilin başsavcı ve başsavcı vekilleri tenzili rütbe alarak düz savcı oldu. Bu isimlerden Ankara Başsavcı Vekili Nuri Yiğit Ankara Batı Savcılığına, Kahramanmaraş Başsavcısı Ramazan Apaçık Konya Savcılığına, Bursa Başsavcısı Namık Yılmaz Bursa Başsavcı Vekilliğine, Balıkesir Başsavcısı Feridun Süzer İzmir Savcılığına, Trabzon Başsavcısı Adem Kul Samsun Cumhuriyet Savcılığına, Yozgat Başsavcısı Metin Durgun Kayseri Savcılığına, Afyonkarahisar Başsavcısı Adem Yazar Mersin Savcılığına, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın Denizli’ye, Kastamonu Başsavcısı Tarık Gür Bursa’ya, Edirne Başsavcısı Uğur Yiğitbilek Konya’ya düz savcı olarak atandı.