MHP Genel Merkezi'nde bayramlaşmaya gelenleri kabul eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP'nin çarşaf açılımına 'İslam'ın sol ayağı mı oluşturuluyor' yorumunda bulundu.09 Aralık 2008 16:44


Bahçeli, "Anadolu solu yerine, acaba şimdi çarşaflı sol, sosyal demokrat bir siyasi durum mu oluşturulmak isteniyor?" diye sordu.

"CHP'nin bu açılımıyla siyasi İslam'ın sol ayağı mı oluşturuluyor" sorusunu yönelten Bahçeli, "Anadolu solu yerine şimdi de çarşaflı sol sosyal demokrat bir siyasi durum mu oluşturuluyor, boşta kalan siyasi İslam'ın sol ayağı mı oluşturulmak istenmektedir?" diye konuştu.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi 6 milyon seçmen farkının ortaya çıkması hakkında da konuşan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üç çocuk ısrarını hatırlatarak, ''Sayın Başbakan bunda başarı sağladı da seçmen yaşı tutmadığı için mi bu fark ortaya çıkıyor, bunları görmek gerekir." yorumunda bulundu.

Bahçeli şunları söyledi: "Eğer adrese dayalı seçmen kütüğü ile YSK'nın geçmişteki seçmen kütüğü arasında bu kadar fark oluyorsa bunun, tartışmalardan uzak, seçimlere şaibe düşürmeyecek bir anlayışla teste ihtiyacı vardır. Hergün kalbinde bir şüpheyle yatıp kalkan insanımız birgün fedakarlık yapmalı yeniden yazılım için bu yanlışı düzeltmelidir." şeklinde konuştu.

Bayramlaşmada Bahçeli, MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ı da partililere ve basına tanıttı.

(CİHAN)