GÜNAY'DAN CHP'YE ''ÇARŞAF'' ELEŞTİRİSİ
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''CHP'nin çarşaf açılımı'' diye nitelendirilen gelişmelerle ilgili olarak, ''Siz bin tane badireyi geçerek üniversiteye girmek isteyen çocuğun başında başörtüsü var diye ona şiddetle karşı çıkıyorsunuz, sonra üç oy almak için yüzünü çarşafla gizlemiş olan insanların yakasına rozet takıyorsunuz. Bunu aklı başında olan hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yutmaz'' dedi.

Bakan Günay, çeşitli temas ve ziyaretler için geldiği Ordu'da Ünye Belediyesini ziyaret etti, restorasyonu yapılan Ünye Kalesi'nde incelemelerde bulundu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Günay, bugün bir gazetenin manşetinde yer alan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ''Cumhuriyete husumeti bitireceğim'' şeklindeki açıklaması hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

''Bir kere kimsenin Cumhuriyetle bir hesaplaşması yok. Türkiye'de birileri kendileri korku yaratıyorlar. Sonra da kendi yarattıkları korkuları üzerinde senaryo yazıyorlar. Ben bu çarşaf açılımını, açılım mıdır, dolaşım mıdır çok kestirebilmiş değilim... Çünkü siz bin tane badireyi geçerek üniversiteye girmek isteyen çocuğun başında bir örtü var, başörtüsü var, diye ona şiddetle karşı çıkıyorsunuz, bu konudaki engeli kaldırmaya çalışan bir siyasi partiyi Anayasa Mahkemesi önünde yargılanır konuma getiriyorsunuz, bunun iddiacısı, davacısı oluyorsunuz, o konuda fevkalade yasakçı bir tavır alıyorsunuz, sonra üç oy almak için yüzünü çarşafla gizlemiş olan insanların yakasına rozet takıyorsunuz. Bunu aklı başında olan hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yutmaz.''

Yerel seçimlerde İzmir'den aday olup olmayacağı yönündeki soru üzerine ise Bakan Günay, bakanlık görevini başarı ile yerine getirmeye çalıştığını, böyle bir teklifin söz konusu olduğunu, ancak kendisinin kabul etmeyeceğini belirtti.