ESENLER'de bakkaldan dönen 10 yaşındaki Hüseyin Öztürk ile kardeşi 4 yaşındaki Yusuf'a, hızla gelen taksi çarptı. Taksi şoförü yerde acı içinde kıvranan kardeşlere yardım etmek yerine kaçmayı tercih etti. Hastanede tedaviye alınan kardeşlerden büyük olanının durumu ciddiyetini korurken, sokaktaki bir güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan kazanın görüntülerini alan polis plakası belirlenen taksiyi bulmak için operasyon başlattı.

Kaza, dün saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Oturdukları sokakta bulunan bakkala giden Hüseyin Öztürk ve Yusuf Öztürk kardeşler şeker aldıktan sonra neşe içinde evlerine doğru yürürken, sokağa hızla giren taksinin altında kaldı. Kaza sokaktaki bir güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.



Küçük kardeşler acı içinde yerde kıvranırken taksi sürücüsü yardım etmek yerine kaçmayı tercih etti. Taksi hızla kaçarken talihsiz kardeşlerin yardımına çevredekiler koştu. Bacağı kaldırımle taksi arasında sıkışarak kopma noktasına gelen Hüseyin Öztürk, yerde yatarken başından hafif yaralanan kardeşi Yusuf, gözyaşları içinde onu ayağa kaldırmaya çalıştı.

Yardıma koşanlardan birinin otomobiliyle Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan küçük kardeşlerden Hüseyin hemen ameliyata alındı. Yusuf ise ayakta tedavisinin ardından taburcu edildi.

Kazada başından darbe alan ancak olayı hafif sıyrıklarla atlatan Yusuf, "Bakkaldan dönerken araba ağabeyime ve bana çarptı. Çok korktum" dedi.

BABA YARDIM İSTEDİ

Baba Ömer Öztürk taksi şoförünün yakalanamamasından yakındı, şunları söyledi:

"Evlatlarımı ezen cani hızla buradan uzaklaşmış. Olayın görüntülerini bulup karakola vermeme rağmen bu cani hala yakalanamadı. Karakolu aradığımda sadece arkadaşlar ilgileniyor cevabını alıyorum. Bu caninin yakalanıp cezasını çekmesini istiyorum."

TAKSİNİN PLAKASI

Hüseyin Öztürk'ün tedavisi sürerken, aile taksi şoförünün yakalanabilmesi için vatandaşlardan da yardım bekliyor. Olayla ilgili soruşturma sürerken Hüseyin Öztürk'ün tedavisi devam ediyor.
DHA