İspanya'da defalarca Yılın Dansçısı olarak ödüllendirilen İspanya'nın ve Flamenko dansının en büyüğü AIDA GOMEZ ve grubu yepyeni prodüksiyonu 'CARMEN' ile 6 Mayıs'ta dünya turnesi kapsamında Mersin'de!
 
İspanya'da Jerez kentinde yapılan prömiyer sonrası 'EN SEKSİ CARMEN' ifadesiyle başlıklara taşınan AIDA GOMEZ, muhteşem prodüksiyonu ile Mersin sahnesini flamenko ateşi ile yakacak!
 
BIZET'in unutulmaz CARMEN müzikleri ile gösteri için Jose Antonio Rodriguez tarafından özel bestelenmiş flamenco eserleri dans ve müzik severlere unutulmaz dakikalar yaşatacak.
 
Herkesin hikayesini bildiği Carmen gösterisi İspanya'dan gelen Aida Gomez ve Dans Grubu ile coşkulu, şehvetli ve aşk dolu bir dans şölenine dönüşüyor.
 
10.ULUSLARARASI MERSİN MÜZİK FESTİVALİ, CARMEN "AIDA GOMEZ"
6 MAYIS 2011, MERSİN KÜLTÜR MERKEZİ SAAT:20.00
 
AIDA GOMEZ
 
Aida Gomez 1967 yılında Madrid'de doğdu. Dans çalışmalarına Ispanyol klasik dansı üzerine başladı ve 12 yaşında birçok ödül ve özel mezuniyet derecesini kazandı.
 
Ulusal Bale Grubuna (National Ballet Company) “Antonio El Bailarin” himayesinde katıldı ve birçok önemli rolde sahne aldı.  Grubunun 10. kuruluş yıldönümünde “Bodas de Sangre” de Antonio Gardes ile başrolü paylaştı.
 
1989 yılında Jose Antonio'nun koreografisiyle Miguel Narros'un Don Juan'ında Dona Ines olarak sahne aldı. Aynı gösteri Moskova ve St. Petersburg'da da sahnelendi. Aynı yıl Antonia Merce'nin “La Argentina”sı için düzenlenen 100. yıldönümü kutlamalarında Teatro Maria Guerrero de Madrid'de sahne aldı. Trieste ve Carcassonne'ye giden “Stars o Dance” adlı projede birçok efsanevi dansçıyla beraber gösteriler düzenledi. Jose Antonio ile beraber Antonio Ruiz'in Puerta de Tierra adlı düetinde beraber çalıştı ve Vicente Escudero'ya hürmeten yapılan gecede başdansçılardan biriydi.
 
Joaquin Cortes 1996 yılındaki Avrupa ve Amerika turnesinde kendisini misafir sanatçı olarak ağırladı. Londra'daki “Royal Albert Hall” ve New York'taki “Radio City” sahne aldıkları en önemli sahnelerdi. Maurice Bejart's dans grubunda ve Rudra Dans okulunda öğretmen olarak beraber calıştı.
 
1997 yılında Madrid'de bulunan “Teatro Real”'in açılışında kendi prodüksiyonu olan “Falla's El Sombrero de Tres Picos” adlı gösterisini sahneledi ve aynı gösterideki performansı nedeniyle “Max Scenic Arts Prize” ödülünü aldı.
 
Kendi grubunu kurduktan sonra Ispanya Kültür Bakanlığı onu Ispanyol Ulusal Balesi için Sanat Yönetmeni seçti ve bu sayede Ulusal Balenin başındaki en genç sanat direktörü oldu. Aynı yıl Vicente Amigo'nun “Poeta” adlı eserindeki koreografisiyle Endülüs Dans Grubuyla (Andalusian Dance Company”) turneye çıkmak için davet edildi.
 
2000 yılında birbirinden çok farklı 2 adet karakteri içinde bulunduran yeni bir performans için çalışmalara başladı. Bunlar Antonio Canales'in Frida Kahlo adlı gösterisi ve Jose Antonio'nun Carmen'iydi. Aynı yılın Nisan ayında “Teatro Bellas Artes de Mexico”daki performansı nedeniyle “Instituto de Cultura del Teatro Bellas Artes” tarafından Gümüş Onur Madalyası aldı.
 
2001 yılına gelindiğinde kendi kurduğu prodüksiyon şirketi ve grubuyla beraber Carlos Saura'nın yönettiği Salome'nin ilk gösterimindeki performansı için provalara başlamıştı. Aynı proje Montreal Ulusal Film Festivalinde “Best Artistic Contribution” ödülünü aldı. Valladolid, Brüksel, Paris, Miami Uluslararası Istanbul Film Festivalinin de içinde olduğu birçok festivalde de film gösterildi.
 
2003 yılının Mart ayında Milanonun dünyaca ünlü sahnelerinden  “La Scala”da “Suenos” adlı projesinin prömiyeri yapıldı. Daha sonra aynı proje ile Avrupa'da turneye çıktı. “Un Paso Adelante” adlı popüler televizyon projesindeki rolünden sonra, İspanya Ulusal Tiyatrosuyla beraber Manuel de Falla'nın çalışmalarına dayanan Jose Carlos Plaza'nın “Suenos” adlı gösterisiyle turneye çıktı. Ispanyol Kraliyet Ailesi Palacio Real'de düzenlenen tanıtıma katıldı.
Asya'da kendi grubuyla yaptığı geniş turnelerden sonra Carlos Saura ile tekrar “Iberia” adlı filmde beraber çalıştı. 2004 yılında Ulusal Dans Ödülünü (National Dance Prize) aldı. “Glamour” dergisi tarafından Yılın Kadını seçildi. “Teatro de la Zarzuela” da düzenlenen Antonia Gades'e ithaf edilen özel gecede sahne aldı.2008'de Madrid Belediyesi tarafından en büyük kültür ödülü verildi.
Emilio Saggi tarafından yönetilen  “Carmen” adlı gösterisi ve İspanyol geleneksel dansı Permiteme Bailarte ile dünya turnesinde devam ediyor.
 
 
COMPANIA DE AIDA COMEZ - CARMEN
 
 
SANAT YÖNETMENİ: AIDA GOMEZ
YÖNETMEN: EMILIO SAGI
KOREOGRAF: AIDA GOMEZ
MÜZİK YÖNETMENİ: JOSE ANTONIO RODRIGUEZ
MÜZİK: BIZET / JOSE ANTONIO RODRIGUEZ
IŞIK TASARIMI: NICOLAS FISTCHEL
KOSTÜM TASARIMI: MIGUEL CRESPI
 
Bilet Satış Noktaları: Mersin Kültür Merkezi Gişesi ve Mersin Uluslararası Müzik Festivali Ofisi: Kültür Mahallesi Toroğlu Apt.A Blok Kat 1 No:2 33010 Çamlıbel / Mersin. Tel: +90 (324) 237 78 10 +90 (324) 237 78 10     Fax: +90 (324) 237 78 70