Fenerbahçe kimliğini kaybetti

LİGDE son 29 yılın en kötü dönemini yaşayan F.Bahçe için Şampiyonlar Ligi yeni bir umuttu. Geçen sezon oynanan çeyrek final, Aziz Yıldırım"ın "Daha öteye gideceğiz" sözleri Porto maçı öncesi heyecan yaratmıştı. Ancak geçen yıla göre takım hiç de umut vermiyordu.

BU karamsar tabloya bir de Aragones"in kadro sürprizi eklendi. Kazım"ın yerine Emre sağda oynarken, Hacettepe önünde dağılan Yasin yine ilk 11"deydi. Zaten ilk şok, 11. dakikada geldi. Lucho"nun sol çaprazdan ortasına şık bir plase yapan Lisandro, F.Bahçe daha kendine gelemeden Porto için perdeyi açtı: 1-0.

DAHA 2 dakika geçmeden, bu kez soldan Rodriguez"in ortasına Lucho gelişine vurdu ve uyuyan Volkan"ı avladı: 2-0.

TABLO aslında tanıdıktı. F.Bahçe geçmiş Avrupa maçlarında da benzer durumlara düşmüştü. Ancak Sevilla"da, Partizan"da "ruh" uyanmıştı. Aynısı olabilir miydi? Tek çözüm oyunu kanatlara açmaktı. Nitekim, 29. dakikada Uğur"un soldan ortasına Alex kafayı güzel vurdu. Kaleci Helton çeldi, ancak arka direkte Güiza vardı. Arka direkteki İspanyol oyuncu topa düzgün vurarak, "gol orucunu" bozdu ve F.Bahçe"ye taze bir umut verdi: 1-2.

İLK 45 dakikada göze çarpan yine F.Bahçe"nin orta sahadaki zaaflarıydı. Emre sağ kanatta maça başlayıp her yerde oynadı! Önü boş kaldığı için yalnız kalan Gökhan"ın ileri geri koşmaktan canı çıktı. Orta saha bu kadar "cılız" kalınca, defansın hata yapması da kaçınılmaz oldu.

ARAGONES 2. yarıda müdaheleyi geç de olsa yaparak Selçuk"u oyundan aldı. Yerine de Josico girdi. Ancak İspanyol oyuncu, sadece 7 dakika oynayabildi. Zorunlu değişiklikle Aragones bu kez sağ kanadı Burak ile güçlendirdi. Oyun az da olsa dengelenmişti ama F.Bahçe bir türlü Alex"i kullanıp, Güiza"ya gollük pozisyonları üretemedi. Beğenmediğimiz Maldonado çalışkanlığıyla parmak ısırttırken İspanyol hoca, en azından beraberlik deyip 2. hamlesini yaptı. Hocasına neredeyse bulduğu her fırsatta posta koyan Kazım oyunu bir anda hareketlendirdi.

LAYEC TAM FRANSIZ!

CARLOS"UN 79"daki şut karışımı ortasında Güiza"yı Benitez çekti ama hakem oralı olmadı. 81"de Carlos"un kesmesinde Güiza, kafayı dışarı vurdu. Dakikalar 87"yi gösterdiğinde bu kez Lugano"yu B.Alves formasından çekti. Layec olaya yine "Fransız"dı...

90+2"DE Lugano"nun asistine Lino, sahaya ayak basar basmaz vurdu: 3-1. Fener 6 eksikle 1 puan alabilirdi. Ama buna defans hataları ve Güiza"nın atamadığı gol izin vermedi...

ROBERTO CARLOS FİLEYİ DELDİ!
Maçın 67. dakikasında Fenerbahçe'nin sol kanattan geliştirdiği atakta Roberto Carlos'un kaleye ortasında top kaleye doğru giderek tehlike yarattı ancak auta çıktı. Porto kalecisi Helton, topu uzaklaştırmak isterken kalenin içine girdi ve fileleri yırttı. Sert şutlarıyla kalecilerin korkulu tüyası olan Roberto Carlos, bu kez attığı şutla dileleri delemedi ama yine de Porto filelerini delmeyi başardı!

Vatan