Sarıgül için Kastamonu ve Daday'da bilboardlara "Çareyi buldum geliyorum" afişleriyle donatıldı.

Uzun süre CHP ve DSP'den Şişli Belediye Başkanlığı yapan, Deniz Baykal'a karşı CHP kurultayında aday olan Mustafa Sarıgül, 29 Mart seçimlerine DSP'den girerek koltuğunu korudu. Adı uzun süreden bu yana yeni bir oluşumun lideri olarak geçen Sarıgül, bugün yaptığı basın toplantısında DSP'den istifa ederken hafta sonu Daday'a gideceğini söyledi.

YENİ PARTİ KADROSUNU AÇIKLAYACAK
Mustafa Sarıgül 11 Temmuz cumartesi günü saat 12.00 sıralarında Kastamonu girişinde karşılanacak ve büyük konvoy eşliğinde Daday İlçesi'ne gidecek. Sarıgül için saat 13.00 sıralarında Daday girişinde yine büyük bir grup tarafından karşılanacak.

Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş'ı ziyaret ettikten sonra Daday İlçe meydanında halka hitap edecek olan Mustafa Sarıgül, kuracağı yeni partiye ilişkin açıklamaları burada yapacak. Daday'a gelmeden günler öncesinden Kastamonu ve Daday sokakları Sarıgül'ün afişleriyle donatıldı. "Sarıgül'le sevgi kazanacak", "Çareyi buldum geliyorum", "Derde derman Sarıgül" gibi sloganların yazılı olduğu afişler asıldı.

DSP"Lİ BAŞKAN: SEÇİMDEN ÖNCE SÖZ VERMİŞTİ
Daday Belediye Başkanı DSP'li Hasan Fehmi Taş, "Yıllar öncesinden arkadaşım' dediği Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'in istifasını televizyonlardan öğrendiğini söyledi. Başkan Taş, istifa kararını açıklayan Sarıgül'ün neden bu kararından sonra Daday'a geleceğinin sorulması üzerine şöyle dedi:
“Sarıgül, seçim sonrası Daday'a geleceğine dair bana söz vermişti. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle gelemedi. Bu pazar günü gelecek. Ancak burada farklı bir açıklamada bulunabilir mi, onu bilmiyorum.”

Daday Belediye Başkanı Taş, DHA muhabirinin “Sarıgül istifa etti, siz de istifa edecek misiniz?" sorusu üzerine, “Şu an için düşünmüyorum. İleride gelişen sürece bakacağım. Ben böyle hemen istifa etmem, belediye başkanılğım öncesinde ölçtüm, biçtim, öyle partiden aday oldum. Gelişen sürece göre hareket edip, ona göre aday oldum. Ancak istifa etmem diye de bir şey yok” dedi. - DHA