AZERİ asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un Mardan Palace Oteli'nin açılışına katılan dünya jet sosyetesinden Paris Hilton ve dünyaca ünlü Amerikalı aktör Richard Gere'nin kırmızı halıda giydikleri kostümlerini, Antalya'da 2 yıl önce modacılığa başlayan Canker Kaçar'ın hazırladığı ortaya çıktı.

Amerikalı şarkıcı Mariah Carey'e de kostüm diktiğini belirten Kaçar, ünlü şarkıcı kilo aldığı için 42 beden elbisenin kendisine olmadığını belirtti. Yeni modacı Kaçar, ünlülere kostüm diktiğini söylediği çevresinin kendisine inanmadığını söyledi.

Kundu'daki otelin dillere destan açılışına pembe renkli elbisesiyle katılan Hilton, kırmızı halıda foto muhabirlerine dönerek bol bol poz verdikten sonra, “Bu geceye bir Türk modacısının hazırladığı elbiseyle katılıyorum” diye merak uyandırmıştı. Modacının ismini söylemeyen Hilton'un Swarovski taşlarla süslü elbisesini, Antalya'daki Haute Couter Canker'in sahibi 30 yaşındaki Canker Kaçar'ın hazırladığı ortaya çıktı. Kaçar'ın sadece Hilton'a değil, Richard Gere ve Mariah Carey için de kostüm hazırladığı, kilo alan Carey'e kostümün olmadığı, Gere'nin ise Paris Hilton gibi kırmızı halıda Kaçar'ın hazırladığı kostümü giydiği ortaya çıktı.

Antalya'nın Işıklar semtinde moda mağazası olan Canker Kaçar, moda sektörüne nasıl başladığını, daha önce hiç görmediği ünlülerin ölçülerini ve giyim tarzlarını nasıl tespit ettiğini, ünlülerin kostümlerinde nelere dikkat ettiğini DHA'ya anlattı.

BANA KİMSE İNANMADI

Moda eğitimini günümüzün tanınmış modacılarının diplomasını aldığı Londra'daki Central St. Martins Collage of Fashion'da tamamlayan Canker Uçar, 2 yıl önce 60 metrekarelik bir dükkanla işe başladı. 1.5 ay önce Mardan Palace Oteli'nin moda editörü olunca 600 metrekarelik yeni yerine taşınan modacı, 8 kişilik bir ekip kurdu. Ardından otelin şov grupları için 12 bin parça kostüm tasarladı. Otel yönetimi Paris Hilton, Mariah Carey ve Richard Gere'ye hediye edilmek üzere kostüm dikmesini istedi. İlk iki hafta oyuncu ve şarkıcıların vücut ölçülerini ve giyim tarzlarını internetten araştırıp tasarımlar üreten Canker, bir ay içinde de 3 ünlüye 3 kostüm hazırladı. Bu ünlülere kostüm diktiğini söylediği çevresi ise ona inanmadı.

HİLTON 20 ELBİSE SİPARİŞİ VERDİ

Açılış partisine giden kırmızı halılı yolda objektiflere poz veren Paris Hilton, çok beğendiği elbiseyi hazırlayan Canker Kaçar'a 20 elbise daha diktirmek için sözleşme yaptı. Hilton, Antalya'da moda mağazası olan genç modacıyla, ABD'de katılacağı televizyon programında giymek amacıyla sözleşme talep etti. Eylül ayında bitecek olan televizyon programına giymesi için 100 farklı tasarım hazırlamaya başladığını belirten Kaçar, şöyle dedi:
“Yanında getirdiği onlarca kıyafeti arasına habersiz koyulan Canker imzalı kostümü hiç düşünmeden seçip giymiş. Üzerine tam oturunca çok sevinmiş. Menajeri kanalıyla benimle tanıştırıldı. Uzun uzun objektiflere poz verdiği kırmızı halının sonunda, gazetecilere kostümünün bir Türk modacı tasarımından çıktığını söyledi. Parti sırasında tekrar menajeriyle birlikte yanıma geldi ve ABD'de çıktığı bir televizyon programında giymek üzere 20 kostüm hazırlamamı istedi. Eylül ayına kadar bu kostümleri hazırlayacağım.”

Paris Hilton hakkında yaptığı araştırmada bedenini doğru tutturduğunu belirten Canker Kaçar, saf ipekten açık pastel renkleri tercih ettiğini keşfettiğini söyledi. Kaçar, diktiği pembe kıyafetin iç elbise kısmındaki göğüs altını yarım kilogram, elbisenin diğer yerlerini de 1 kilograma yakın kristal ve Swarovski taşlarla süslediğini belirtti.

MARIAH CAREY KOSTÜME SIĞMADI

Gecede konser veren ünlü şarkıcı Mariah Carey için hazırladığı kostümün beden uymadığı için kullanılamadığını kaydeden Kaçar, “İnternetteki bir sitede Carey'in 38 beden olduğunu, başka bir haber sitesinde de kilo aldığını öğrendim. Her ihtimali değerlendirmek üzere 2 beden daralıp açılabilecek bir kostüm diktim. Maksimum 42 bedene göre büyütülebilen kostüm, Carey'e olmadı” dedi. Kostümü giymeyi deneyen Carey'in asistanlarının arka fermuarı kapatamadığını belirten Canker Kaçar, sanatçının yanında getirdiği kostümüyle sahneye çıkmak zorunda kaldığını söyledi.

Carey'in kullanamadığı kostümü Metin Kasapoğlu Caddesi üzerindeki mağazasının vitrininde sergileyen Canker Kaçar, kimseye satmayacağını söyledi. Satması için gelen teklifleri geri çevirdiğini belirten Kaçar, koleksiyonunda saklayacağını kaydetti.

Canker Kaçar'ın hazırladığı kostümü giyen ünlülerden Oscarlı oyuncu Richard Gere de kendisine özel kıyafetini, kırmızı halı geçişinde ve partide giydi. Gere, Hilton gibi bu kıyafetini yanına alarak ABD'ye döndü.

ÇOK ŞANSLIYIM

İlk 5 yılında Türkiye çapında, 10 yıl sonra da dünya çapında tanınan bir modacı olmayı hedeflediğini belirten Canker Kaçar, “Paris Hilton'a kıyafet tasarlamak, giydirmek ve beğenisini kazanıp 20 tane daha dikmem için sözleşme yapabilmek büyük başarı. Çok şanslı olduğumu kabul ediyorum. Uzun yıllar ektiğim ürünlerin karşılığını daha geç almayı planlıyordum” diye konuştu. DHA