Hasta eşi ve 17 yaşındaki bir kızıyla çadırda yaşadığını dile getiren özürlü vatandaş, eşinin hastalığı nedeniyle artık çadırda yaşamalarının imkansız olduğunu belirterek, başlattığı evinin inşaatını tamamlamak için yardım beklediğini dile getirdi.
Günlerdir Aydın Valiliği önünde bekleyen yaşlı adamın derdi anlaşıldı. Kimseyle konuşmayıp gizli gizli ağlayarak valilik önündeki ağaçların altında bekleyen yaşlı adamın derdinin yardım almak olduğu ortaya çıktı.
Aydın Merkez Kocagür köyünde yaşadığı öğrenilen Hüseyin Taşyapı (52) isimli özürlü vatandaş, 22 yıldır çadırda yaşadığını belirterek, eşinin rahatız olduğunu bu nedenle bundan sonra çadırda yaşayamayacaklarını söyledi. Yardımseverlerin yardımlarıyla babasından kalan arsaya ev yapmaya başladığını ifade eden özürlü vatandaş, “Vatandaşların yardımlarıyla bugüne kadar evimin temelini atıp, direklerini diktim. Fakat param kalmadığı için inşaatı devam ettiremiyorum. Geçen hafta valinin makamına çıktım. Ve bana 500 TL yardım yaptılar. Bu parayla ustaya olan borçlarımı ödedim. Vali bey haftaya tekrar gel dedi. Bende dün ve bugün buraya geldim. Şuanda da vali beyin gelmesini bekliyorum” dedi.
17 yaşındaki kızı Gamze ve hiper tansiyon hastası olan eşi Gülpınar Taşyapı ile birlikte çadırda yaşadığını dile getiren özürlü vatandaş devletten aylık 450 TL özürlü maşı aldığını bununla yaşamlarını idame ettirdiklerini söyledi. Yeşil kartla eşinin hastalığını baktırdıklarını kaydeden Hüseyin Taşyapı, evinin inşaatını tamamlamak için 4 bin TL"ye ihtiyacı olduğunu belirtti. Eşinin hastalığının ilerlemesi sebebiyle kış aylarında çadırda kalmalarının mümkün olmadığını dile getiren Hüseyin Taşyapı, tek isteğinin evinin tamamlanarak içerisinde oturabilmek olduğunu kaydetti.