İlk kez yapılacak olan yarışmada akıllı cep telefonu üzerinden en inovatif yazılımı gerçekleştiren Bilgisayar, Elektronik ve Yazılım Mühendisliği öğrencileri büyük ödülün sahibi olacak.
 
Cardtek’in grup şirketi olan, kartlı ödeme sistemleri ve akıllı kart teknolojileri alanlarında güvenli, inovatif çözümler sunan SmartSoft, genç yazılımcıları bol ödüllü bir yarışmaya davet ediyor. İlk kez gerçekleştirilecek olan CardSmart Award’ın bu yılki konusu Mobidea “Akıllı telefon üzerinde mobil ödeme/mobil ticarette yazılım geliştirme”. Cep telefonunda en inovatif yazılımı geliştiren katılımcı ise büyük ödülün sahibi olacak.
 
Cep telefonunun hayatımız üzerindeki etkisinden hareketle ortaya çıkan bu yarışma, aynı zamanda mobil yazılım geliştirme platformunda ülkemizdeki bireysel yazılımcı potansiyelini gün ışığına çıkarmayı hedefliyor. Yüzde yüz Türk sermayeli bir firma olan SmartSoft, dünya çapındaki mobil uygulamalara Türk yazılımcıların da katkı vermesini amaçlıyor ve destekliyor. Bunun yanı sıra başarılı yerli yazılımcılar da giderek büyüyen bu pazarda yenilikçi ürünleriyle hem Türkiye hem de global pazara açılma şansı bulacak.
 
Yarışmaya Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin bilgisayar, elektronik ve yazılım mühendisliği 3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri ile yüksek lisans bilgisayar, elektronik ve yazılım mühendisliği öğrencileri katılabilecek. Projeler, alanında yetkin öğretim üyeleri ile üst düzey yöneticilerden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek.  Proje fikirlerinin son teslim tarihi 1 Aralık 2011, Final projelerinin son teslim tarihi ise 1 Nisan 2012. 
 
BÜYÜK ÖDÜL APPLE PAKETİ VE CARDTEK GRUP’TA  İŞ İMKANI
 
CardSmart Award Yarışması’nda büyük jüri on projeyi aday gösteriyor ve kazananlar bu on proje arasından seçiliyor. Finalistler içinde ilk üç proje ödül kazanıyor. Ödül töreni SmartSoft’un her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği CardSmart Bosphorus etkinliğinde İstanbul’da yapılacak. Yarışmaya bireysel olarak katılanlara birincilik ödülü Apple Paketi (Ipad, Iphone ve Ipod) ve Cardtek Grup’ta iş olanağı.
 
SmartSoft olarak geleceğin ödeme sistemleri mimarları için bir sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını anlatan Cardtek Ceo’su Ayşe Nil Sarıgöllü, “Ödeme sistemleri alanında ilginç fikirlerin, farklı düşüncelerin yarışacağı ‘CardSmart Award’e 2011-2012 öğretim yılında Türkiye’deki tüm üniversitelerin katılmasını amaçlarken, genç fikirlerin sektörümüze daha fazla değer katacağına gönülden inanıyorum. Yarışma Üniversitelerin Bilgisayar, Elektronik ve Yazılım Mühendisliği öğrencilerine açık. Program kapsamında, akıllı telefonlar üzerinde geliştirilecek yazılımlar öğretim görevlilerinden oluşan değerli jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek” diye konuştu.