İzmir'in Balçova İlçesi'nde ipini koparan bir aygır, İnciraltı Atlı Spor Tesisleri'nin çitlerini yıkıp, aralarında yarışlarda koşan şampiyon İngiliz atı Dinyeper'in yavrusu Happy Girl'ün de bulunduğu 5 dişi atla çiftleşti. Sabah tesise gelen Mustafa Akın, aygırı dişi atların yanında ve çiftleşmeyi sürdürürken görünce dünyası yıkıldı. Atının yarış hayatının bitebileceğini söyleyen tesis sahibi Akın, aygırın sahibinin bulunması halinde 300 bin liralık tazminat davası açacağını söyledi.

İlginç olay İnciraltı semtinde, önümüzdeki cumartesi günü açılışı yapılacak olan İnciraltı Atlı Spor Tesisleri'nde meydana geldi. Çiftçilik yapanların da bulunduğu bölgede, bağlı olduğu yerden ipini koparan binek atı bir aygır, Atlı Spor Tesisleri'ne gelip çiti yıkarak, dişi atların bulunduğu bölümü girdi. Çapkın aygır, aralarında Türkiye'deki yarışlarda koşan şampiyon İngiliz atı Dinyeper'in yavrusu olan Happy Girl'in de bulunduğu beş kısrakla çiftleşti. Sabah saatlerinde tesise gelen 33 yaşındaki Mustafa Akın, gördüğü manzara karşısında şoke oldu. Durumu polise bildiren Akın, atın sahibinin belirlenmesi halinde hakkında suç duyurusunda bulunacağını ve 300 bin liralık tazminat davası açacağını belirtti.

"ATIMIN YARIŞ HAYATI BİTTİ"

Her yaşta İzmirliye at sevgisini aşılamak için, İncirlatı Atlı Spor Kulubü'nün açılışını yapmayı büyük bir heyecanla beklerken, sorumsuz bir at sahibinin bunu kendisine zehir ettiğini dile getiren Mustafa Akın şunları söyledi: “Bu aygır bütün hayallerimi alt üst etti. Gece yarısı atlarımın bulunduğu arazideki çiftleri yıkırak içire girip, 5 atımla da ilişkiye girmiş. Geldiğimde çiftleşmeye devam ediyordu. Güçlükle ayırmaya çalıştım ama bana karşı koydu. Zaten yapılacak bir şey de kalmadı. Atlarımdan biri de hamileydi. Gözüm gibi baktığım, yarışlarda koşturduğum, büyük umutlar beslediğim ve iki hafta dinlendirmek için buraya getirdiğim yarış atım Happy Girl'ün soyunun safkanlığını da bozdu. Hipodromdan veterinerler gelip DNA testi yapacaklar, olumsuz rapor verilmesi halinde atımın yarış hayatı bitirebilir. Bunu yapan atın sahibinden, hesabını yasal yollardan soracağım.”

Vatan