Göteborg Havaalanı'nda uçuşların uzun süre aksamasına sebep olan şüpheli çantadan bomba çıkmadı. Saatlerce havaalanında bekletilen yolcular, 30 uçuşun iptalinden dolayı 2 bin 100 yolcu ortada kaldı. Uçuşların çoğu yarın sabaha ertelenirken, yarınki uçuşların da iptalinin ihtimal dahilinde olduğu dile getiriliyor.

Bomba paniği; X Ray cihazından geçen bir çantanın, güvenlik görevlilerince şüpheli görülmesi ve bunun üzerine polisin çağrılmasıyla patlak vermişti. Polisin ve bomba uzmanlarının havaalanına çok geç intikal etmesi ve seri olarak neticeye varılamamasından, bütün havaalanı uçuşları kilitlendi ve yüzlerce yolcu ortada kaldı.

Daha sonra yapılan incelemede çantada tehlikeli bir maddenin görülmediği, gözaltına alınan yolcunun ise delil bulunmadığından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Tehlike olmadığı akşam üzeri 18:20'de açıklanırken, İstanbul'a gidecek yolculara uçaklarının iptal olduğu ve yarın sabah 05.00'e ertelendiği gecikmeli olarak bildirildi. Bunun üzerine havaalanında kalan Türk yolcular, geceyi geçirebilecekleri bir yer bulabilme telaşına girdi.

İSVEÇ POLİSİNİN TUTUMU UÇUŞLARI FELÇ ETTİ

İsveç saati ile 13:34'de (Türkiye saati ile 14:34) şüpheli çanta bulunmuş, 14:30'da da Göteborg Landvetter Havaalanı'nın dış hatları tamamen boşaltılmıştı. Sayıları belirtilmemekle birlikte birçok polis, pazar günü olmasına rağmen mesaiye çağrıldı. Personel ve görevlilere yeterli bilgi verilmediği için de yolcular gelişmelerden yeterince bilgi sahibi olamadı. Hatta arada yapılan anonsların duyulamaması İsveç basınınca da ağır bir dille eleştirildi.

Tuvaletlerin neredeyse tamamı kapatıldığı için insanlar zor duruma düştü, hatta bazı yolcular ihtiyaçlarını ağaçlık yerlerde gidermeye başladı.

Görüşleri alınan yolcular, en çok, ne zamana uçabileceklerine dair kesin bir bilgi verilemediğinden, ne yapacaklarını bilemez halde olduklarını ifade ettiler.

Havaalanı basın danışmanı Jan Lindquist, yolculara net bilgi veremedikleri için çok üzgün olduklarını, zira bütün sorumluluğun poliste olmasından dolayı kendilerinin de yeterli bilgi sahibi olamadıklarını ifade etti.

Yakın zamanda Hollanda'daki havaalanında benzer bir bomba paniği çıkmış ve asılsız olduğu sonradan öğrenilmişti.