ESKİŞEHİR'de, çöp kutusuna atılan beyaz renkteki kadın çantasının içerisinden beze ve kazağa sarılmış olan yeni doğmuş bir kız bebek cesedi bulundu.

Olay bugün öğlen saatlerinde Esentepe Mahallesi İmbat Sokak'ta meydana geldi. Eskişehir merkez Tepebaşı Belediyesi'ne ait çöp kamyonu ile sokaktaki çöpleri toplayan temizlik işçileri, çöp kutusunu kamyona boşaltırken gördükleri beyaz renkteki bir kadın çantası dikkatlerini çekti. Temizlik işçileri, çantayı açtıklarında beze ve kadın kazağına sarılı ölü bir bebekle karşılaştı. Temizlik işçilerinin durumu bildirmesinin ardından olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 kilo ağırlığında ve anne karnında 7-8 aylıkken erken doğum sonucunda ölü olarak dünyaya geldiği sanılan kız bebeğin cesedi kesin ölüm nedenin belirlenmesi amacıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, olayla ilgili olarak Cumhuriyet savcılığının soruşturma başlattığını ve bebeğin kimler tarafından atıldığının araştırıldığını belirtti. Bebek cesedini bulan temizlik işçileri, "Sokakta çöplerin yanında beyaz renkte bir kadın çantası vardı. Çantayı çöp kamyonuna attığımız sırada yeni olması nedeniyle içinde ne olduğunu merak edip açtığımızda beze ve kazağa sarılmış bir bebek cesediyle karşılaştık" dedi. - DHA