Fotoğraf makinesi üreticileri arasındaki full frame yani tam boyutlu sensöre sahip aynasız rekabeti giderek artıyor. Uzun yıllardır bu alanda sadece APS-C boyutunda sensörlü modellerle yer alan Canon da (Nikon'un Z 6 ve Z 7 modellerini duyurmasının ardından) adım atmaya başladı.

Canon EOS R detayları sızdı

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan iddialara göre Canon full frame sensörlü ilk aynasız modelini kısa bir süre sonra tanıtacak. Yeni ortaya çıkan görüntülere göre Canon EOS R ismindeki yeni model ile ilgili detaylar da belli oldu. Henüz resmi olarak tanıtılmayan fotoğraf makinesi ile ilgili fotoğraf ve bilgiler Japonya merkezli fotoğraf sitesi Nokishita'da yayınlandı.

Canon EOS R teknik özellikleri

Sızan detaylara göre Canon EOS R ismine sahip olacak modelin çözünürlüğü 30.3 Megapiksel olacak. Dual Pixel AF özelliği bulunacak olan fotoğraf makinesi, 4K video kayıt, Wi-Fi, Bluetooth, mikrofon girişi, kulaklık çıkışı, toza dayanıklı magnezyum alaşımlı gövde gibi özelliklere sahip olacak. Canon EOS R'ın LP-E6N kodlu pili kullanacağı da sızan bilgiler arasında yer alıyor.

Aynasız fotoğraf makinesinin ağırlığı 580 gram olacak ve yeni tasarlanan RF bayonet ile kullanılabilecek. Bu bayonet 12 pinli olacak ve ek bir adaptör yardımı ile Canon'un EF serisi objektifleri de Canon EOS R ile birlikte kullanılabilecek.

Fotoğraf makinesinin sadece teknik özellikleri değil aynı zamanda fotoğrafları da sızdı. Görünüm anlamında DSLR modelleri andıran Canon EOS R'ın arkadan bakıldığında sola doğru dönebilen ekrana sahip olduğu görülüyor. Marka bu tarz döndürülebilir ekranları daha önceki modellerinde de kullanmıştı. Bu ekranların en önemli faydası kendini çeken YouTuber ya da Vlogger gibi kişiler açısından büyük kolaylık sağlaması.

Öte yandan fotoğraflarda görünen bir diğer detay ise üst yüzdeki mono bilgi ekranı. Genelde orta ve üst düzey DSLR modellerde bulunan bu bilgi ekranı kullanıcıya kolaylık sağlıyor. Ancak bu ekran aynasız fotoğraf makineleri genelde kullanılmıyordu.

Yeni RF serisi objektifler geliyor

Sızan fotoğraflar arasında RF serisi yeni objektifler de yer alıyor. Bu objektifler arasında 35mm f/1.8 M IS, 50mm f/1.2L, 28-70mm f/2L ve 24-105mm f/4L yer alıyor. Canon'un bu yeni aynasız modelinin 5 Eylül 2018 tarihinde resmi olarak tanıtılması bekleniyor.

Kaynak: TEKNOLOJİ OKU