"Özgürlük" kavgası büyüyor! Bir süre önce "Özgürlük" bestesini bir GSM şirketinin 3G reklam kampanyası için 300 bin Dolara imza atan Livaneli, kendisine yönelik eleştirilere Kanal t'de Rana Elik'in hazırlayıp sunduğu İntervizyon adlı programda cevap verdi. Elik'in bazı medya sitelerinde kendisine yönelik eleştirileri hatırlatması üzerine sinirlenen Livaneli, çileden çıktı, ağzına geleni söyledi.

"HERŞEY SATILIK MI ZÜLFÜ LİVANELİ"

Özgürlük bestesinin satışından rahatsızlık duyan bazı gazeteciler Livaneli'ye eleştiriler yöneltmiş, bestenin 3G reklam kapmanyası için satılmasının yarattığı rahatsızlığı dile getirmişti. Bu eleştiriler üzerine bir açıklama yapan Livaneli eleştirilere "Şarkılarım artık benim değil halkın" sözleriyle cevaplamıştı. Livaneli'nin bu açıklamasının ardından bestenin ilgili GSM şirketine 300 bin Dolar karşılığında satıldığı ortaya çıkmıştı.Ünlü mizah dergisi Leman'da konu Başan Başaran'ın imzasıyla bir kez daha ele alınmış yazıda "reklamdan aldığı parayı da o zaman bize verse ya. Şarkı bizim ama para sizin... Bari kontör versinler...” sözleriyle bir kez daha ti'ye alınmıştı.

CANLI YAYINDA BÜYÜK ŞOK!

İşte bu tartışmaların ardından konu bu kez de Kanal t'de gündeme taşındı. Rana Elik'in hazırlayıp sunduğu programa telefonla katılan Livaneli, internette bestenin satışına yönelik duyulan rahatsızlığın gündeme getirilmesine tepki gösterdi. Kendisine yöneltilen eleştirilere daha fazla dayanamayan Livaneli çileden çıkınca da olanlar oldu. Livaneli, canlı yayında konuyu gündeme getiren gazetecilere hakaret etti!

Livaneli'nin kendini kaybettiği anlar...


İşte Livaneli'nin tepki toplayan o ağır sözleri;

Zülfü Livaneli: Bu tartışmaların hepsini izlemiyorum. Çünkü, çok afedersiniz ama bana "çok aptalca ve soysuzca" geliyor. Kusura bakmayın ama bunlan deli saçması! Bunlarla uğraşacağım ben.

Rana Erik: Bunları okumuş olmalısınız!

Z.L: Bakın hanımefendi, ben onları okumuyorum. Kim yazmışsa halt etmiş. Kimin yazdığını bilmiyorum ama aşağılığın biriymiş. Türkiye'de her deli, her kompleksli sitede kalkıp birşey yazdı diye, ben yaşayamam o zaman.

R.E: Leman dergisinden...

Z.L: Ne bileyim ben aşağılıkça bişey! Nedir bu ne biçim şey böyle. Özgürlüğü neden satmışım! İt oğlu it, sende yaz sen de sat.

R.E: Ancak bakın medya sitelerinde var bu!

Z.L: Medya sitesi dediğiniz, gazetelere giremeyen iş bulamayan ya da bulan yarım yamalak kompleksli kişilerin sinirlerini boşalttıkları yer.

(İnternethaber)