Sanık avukatları Güney'in teknik imkanlar kullanılarak mahkemede tanık olarak dinlenmesi için başvuruda bulunacaklarını açıkladı. internet üzerinden yaptığı görüşmelerde Tuncay Güney'in tanık olarak dinlenmeyi kabul ettiğini söyledi.
Avukatı Ergül, şu açıklamayı yaptı:"Bu dava aslında bir Tuncay Güney davası, Güney'le başladı ve Güney'le biticek. Savcılığın koruyup kolladığı, kendisini dosyadan sakındığı Tuncay Güney'i bizler savunma tanığı olarak duruşmada hazır etmek istiyoruz. Savunma tanığı olmayı kabul ediyor."

SORULARIN AKİBETİ BELİRSİZ
Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz'ün 15 Aralık 2008 tarihinde Kanada'da bulunan Güney'e tanık sıfatıyla 37 soru gönderdiği ve soruların cevaplarının beklendiği gündeme gelmişti.
Avukat Ergül, "Mahkemeye bu konuda yapmış olduğumuz çeşitli müracaatlar oldu. Savcının Tuncay Güney'e göndermiş olduğu onlarca soru vardı ama sorular aradan geçen 7 aya rağmen kendisine ulaşmadı. Tuncay Güney'i bugün ne arayan var ne soran" diye konuştu. Tuncay Güney'e gönderilen soruların nerede takıldığı, neden Güney'e ulaştırılamadığı bilinmiyor. (NTV)