Yunanistan'da geçen hafta bir televizyon kanalının canlı yayınında iki kadın sol parti milletvekili adayına saldıran aşırı sağcı Altın Şafak partisinin milletvekili adayı ve sözcüsü Ilias Kasidiaris, saldırdığı iki milletvekili ile televizyon kanalını dava etti.
Kasidiaris, önce Kanelli ve Dourou'nun kendisine saldırdığını ve olaydan sonra zorla stüdyoda tutulmaya çalışıldığını ileri sürerek, televizyon kanalına da dava açtı. Kasidiaris, haftasonu parti bürosu açılışında olayın daha önceden planlanmış olduğunu savundu.
Geçen hafta Atina Başsavcılığı, canlı yayınlanan tartışma programında, Yunanistan Komünist Partisi (KKE) milletvekili adayı Liana Kanelli'ye bir kaç kez tokat atan ve Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) milletvekili adayı Rena Dourou'ya su fırlatan Kasidiaris hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.
Altın Şafak Partisi lideri Nikos Mihaloliakos ise yaptığı değerlendirmede, Kasidiaris'in, olayı başlattığını iddia ettiği Kanelli'yi sadece uzaklaştırmaya çalıştığını savundu. Yunan kanallarının Türk dizileri yayınladığına işaret eden Mihaloliakos, televizyon kanallarının "Atilla" olarak adlandırdığı "Türklerin gerçek yüzünü görmezden geldikleri"ni iddia etti.
Antenna televizyonunda ülke siyasetinin tartışıldığı programda Kasidiaris, "Altın Şafak'ın ülkeyi 500 yıl geriye götüreceği"ni söyleyen SYRIZA milletvekili adayı Rena Dorou'ya sinirlenerek masanın üzerindeki bir bardak suyu fırlatmıştı.
Kasidiaris, kendisini elindeki gazete ile hafifçe vurarak durdurmaya çalışan KKE milletvekili adayı Liana Kanelli'ye de saldırarak birkaç kez tokat atmıştı.
ADAM YARALAMAKTAN YARGILANIYOR
Öte yandan Atina'da 2007'de bir üniversite öğretim üyesine yapılan saldırıyla ilgili açılan davada Kasidiaris, sebepsiz yere adam yaralamak, ruhsatsız silah taşımak ve silah kullanmak suçlarından yargılanmak üzere mahkeme çağrıldı.
Kasidiaris'in, bugünkü duruşmaya gelmeyerek avukatı aracılığıyla katılması ve mazeret belirtmesi üzerine, mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 3 Eylül 2012'ye erteledi.
Kassidiaris'in, Atina Üniversitesi Fizik Bölümü'nden bir öğretim üyesine bıçaklı saldırı düzenleyen ve kaçan grubun kullandığı aracın sahibi olduğu iddia ediliyor.
Üyelerinin göçmenlere saldırıların arkasında olduğunu tahmin edilen aşırı sağcı Altın Şafak Partisi, 6 Mayıs'ta yapılan seçimlerde yüzde 7 oy alarak parlamentoya girmeye hak kazanmıştı.