Vali Hüseyin Avni Coş, ADÜ Atatürk Kongre Merkezi"nde toplantı girişi gördüğü Sultanhisar Meslek Yüksekokulu Saç Bakım ve Güzellik Uzmanlığı bölümü öğrencilerinin canlı mankenler üzerinde makyajla çeşitli yaralanma ve şiddete maruz kalan insanların vücutlarında kalan izlerin yansıtıldığı çalışmalardan oluşan sergiyi dikkatle inceledi.
Vali Coş çalışmaları çok gerçekçi bularak, “Gerçeğine bire bir benzeyen başarılı çalışmalar. Arkadaşları tebrik ediyorum. Bu bir sanatsal çalışma ama inşallah hiçbir insan hayatında böyle durumlara maruz kalmaz” dedi.
Serginin sorumlusu öğretim görevlisi Gülseren Çetin"i tebrik eden Vali Coş beraberindeki ADÜ Rektörü Prof.Dr Şükrü Boylu ve Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal ile sergide çalışmalarını sergileyip aynı zamanda mankenlik yapan öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
Vali Coş makyajla biri boğazından, diğeri de başından yaralanmış iki öğrencinin yanına giderek, “Türk gençleri işte böyledir. Hayati yaraları olsa canları acısa bile tebessümlerini eksik etmezler” diyerek espri yaptı. iha