Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik hava harekatını protesto etmek için Şırnak'ta sürdürülen 'canlı kalkan' eylemine destek vermek için Diyarbakır'dan bugün bir grup yola çıktı. BDP il binası önünde toplanan ve aralarında BDP milletvekilleri İbrahim Binici, İdris Balukan, Demir Çelik'in de bulunduğu yaklaşık 100 kişiyi, BDP Genel Başkan Vekili Hamit Geylani, Siirt Milletvekili Gültan Kışanak'ın da aralarında bulunduğu BDP'liler uğurladı. Şırnak'a giden grubun yolu Diyarbakır'a 15 kilometre mesafede bulunan Çarıkla Beldesi girişinde polis tarafından kesildi. Polis burada araçların ruhsatı, sürücülerinin ehliyeti ve gruptakilere kimlik kontrolü yaptı.
 
İncelemede bazı araçların yol güzergah belgeleri ve eksik evrakların bulunduğu gerekcesiyle 6 araca işlem yapıldı. Araçların bağlanacağı ve trafiğe çıkmayacağı bilgisini alan grup, duruma tepki göstererek Diyarbakır- Mardin karayolunu otururarak trafiğe kapattı.
 
Uzun araç konvoyu oluşmasına neden olan eylemin sonlandırılması için polis yetkilileri BDP'li milletvekilleri ile görüşerek yolu açmalarını istedi. Yaklaşık yarım saat süren görüşmelerin ardından Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, kalabalığa seslenerek, polislerin gitmelerine engel olmadığını ancak araçtaki belgelerin eksik olduğundan dolayı araçlara izin verilmeyeceğini söyledi.
 
 Başka araçlarla yola çıkabileceklerini belirten Binici, eylemi sonlandırarak alternatif araçlar bularak yola çıkabileceklerini duyurdu. Bunun üzerine kalabalık yolu trafiğe açarak eylemi sonlandırırdı. Gruptakiler daha sonra başka araçlarla Şırnak'a doğru yola çıktı.