25 Mayıs'a kadar açık kalacak Anadolu Expo Canlı Besi Hayvanları, Hayvancılık, Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojileri İhtisas Fuarı'nda sektörün önde gelen firmalarıyla üreticiler bir araya geldi. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzle birlikte Efeler Ziraat Odası, Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Aydın İli Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Aydın İli Süt Üreticileri Birliklerinin katıldığı ‘Anadolu EXPO Canlı Süt ve Besi Hayvanları Çiftlik Ekipmanları, Süt ve Et Teknolojileri ve Yem İhtisas Fuarı’nda Aydın standları yoğun ilgi gördü.
İzmir, Pınarbaşı'ndaki Ülkü Yarış Pisti, yarış otomobilleri yerine bu kez hayvanlar ve hayvancılık ürün ve teknolojilerine ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin ilk defa yapılan canlı besi hayvan fuarına İzmir Valisi Mustafa Toprak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğlu, TİGEM Genel Müdürü Mustafa Avcı, Et ve Süt Kurumu Başkanı İsmail Kemaloğlu, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal ve Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, fuar açılışında yaptığı konuşmada; "10 yıl önce hayvancılığa 83 milyon lira destek verilirken bu rakamın 3 milyar TL’ye ulaştı. Türkiye'nin büyükbaş hayvan sayısı 14,2 milyona, küçükbaşta ise sayı 40 milyona ulaştı" dedi.

MÜSTEŞAR MİRMAHMUTOĞLU’NDAN AYDIN STANDINA ZİYARET
İzmir Anadolu EXPO Canlı Süt ve Besi Hayvanları Çiftlik Ekipmanları, Süt ve Et Teknolojileri ve Yem İhtisas Fuarı açılışına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü standını ziyaret etti. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal ile birlikte standı ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, fuara Aydın İlinden katılan Birlik temsilcileri ile bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan 25 Mayıs'a kadar açık kalacak fuar kapsamında çeşitli panel ve sempozyumlar, Sakız Koyunu ve Saanen Keçisi yarışmaları düzenlenecek.

canli-hayvan-fuarinda-aydin-standlarina-yogun-ilgi1.jpg

canli-hayvan-fuarinda-aydin-standlarina-yogun-ilgi2.jpg

canli-hayvan-fuarinda-aydin-standlarina-yogun-ilgi3.jpg